CEO’su Mehmet Aydın’ın yüksek kar vaadiyle para toplayıp kayıplara karıştığı Çiftlik Bank’a yönelik soruşturmada 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Fotoğraf: DHA
Sakarya’da Taraklı Kaymakamlığı’nın, Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi’nin usulsüz faaliyet yürütüldüğü şikayeti üzerine Geyve başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.
Aydın’ın eşi Sıla Soysal ve şirketin yönetim kurulu üyesi Cemal Çolak ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanmıştı. Daha sonra H.T. isimli bir kişi daha tutuklanmıştı.
Geyve başsavcılığı, soruşturma kapsamında İstanbul’da sekiz, Bursa’da altı, Sakarya, Malatya, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’de de birer kişi olmak üzere 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Karar ilgili başsavcılıklara gönderildi.
Şüphelilerden bazıları gözaltına alınarak Sakarya’ya götürüldü.