Demirtaş Meydanı’nda Osmangazi Belediyesi tarafından asker uğurlama töreni gerçekleşti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse ve vatandaşlar katıldı. Mehter takımının gösterisiyle başlayan programda davetli protokol ve asker adayları hep birlikte halay çekti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar törende yaptığı konuşmada, Demirtaş’ta güzel bir geleneğimizi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Aslan yürekli gençlerimizi askere uğurluyoruz. İnşallah, bu şen şakrak gidişin dönüşü de bu şekilde olsun. Gençlerimiz, vatani görevlerini hayırlısıyla yerine getirsinler, hizmetlerini layıkıyla yapsınlar. Gittikleri gibi sağ salim gelsinler ve karşılama törenlerini de yine hep birlikte yaparız” dedi.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da yaptığı konuşmada, “Hiçbir millet yok ki askere giderken, vatan nöbeti tutmak üzere yola çıkarken bunu bir düğüne dönüştürsün. Adeta bir düğün havasıyla halaylarla onu askere göndersin. Çok büyük bir milletiz. Hiç kimseye nasip olmayacak onurlu bir alınla buradan düğünle gidiyorlar. Askerliği düğün bilen başka hangi ülke var ki, Mehmetçik diyoruz. Peygamber ocağı olarak nitelendirilen bir yere gitmek de tam bir düğündür” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da askere uğurlanan gençlerin sağ salim evlerine dönmesini dilerken, uğurlama törenini düzenledikleri için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokol üyelerine plaket takdim edildi. Öte yandan, halay çeken asker adaylarının talebi üzerine Çavuşoğlu ve protokol, halaya katılıp gençlerle birlikte oynadı.