enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,6521
EURO
37,1648
ALTIN
3.155,81
BIST
10.105,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Pazar Parçalı Bulutlu
13°C

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi’nde yaşayacak

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi’nde yaşayacak
10.01.2025 04:29 | Son Güncellenme: 10.01.2025 04:37
42
A+
A-

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi’nde yaşayacak Asırlık gelenek Bursa Gezek Evi’nde hayat bulacak Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın 650 yıllık müzikli sohbet geleneği Gezek kültürünü yaşatmak amacıyla önemli bir adım attı. Tarihi Merinos Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri’nin bir bölümü, bu kadim geleneğin yeni nesillere aktarılmasını sağlamak için Bursa Gezek Evi’ne dönüştürüldü.

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi’nde yaşayacak

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi’nde yaşayacak

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi yaşayacak

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi’nde yaşayacak Gezek, haftanın belirli günlerinde üyelerin bir araya gelerek ev ortamında Türk Sanat Müziği icra ettiği, köklü bir müzik geleneğidir. Bu gelenek, sadece Türk Sanat Müziği’nin yaşatılmasını ve müzik insanlarının yetiştirilmesini değil, aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik eden bir kültürel etkinlik olma özelliği de taşır. Osmangazi Belediyesi, Bursa’da 650 yıldır süregelen bu değerli geleneğin korunması ve yeni nesillere aktarılması amacıyla anlamlı bir projeye imza attı. Tarihi Merinos Tren İstasyonu’nun bir bölümünü Bursa Gezek Evi’ne dönüştüren belediye, bu alanı Bursa Dostluk Gezek Musiki Derneği’nin kullanımına tahsis ederek Gezek kültürünün yaşatılmasına önemli bir katkı sağladı.

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi

Bursa Gezek Evi’nde ilk sahne provasını gerçekleştiren Bursa Dostluk Gezek Musiki Derneği üyeleri, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerini ustalıkla icra etti. Her ayın sonunda Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlemeyi planladıkları Bursa Dostluk Gezeği programı için hummalı bir hazırlık sürecine giren sazende ve nazende üstatları, hem enstrümanlarıyla hünerlerini sergiledi hem de gönüllere dokunan ezgileriyle dinleyenleri mest etti.

Bursa Dostluk Gezek Musiki Derneği Başkanı Ali Piliçer

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi’nde yaşayacak

650 yıllık gelenek Bursa Gezek Evi yaşayacak

Bursa Dostluk Gezek Musiki Derneği Başkanı Ali Piliçer, duygularını şu sözlerle ifade etti: “UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miraslar Listesi’nde yer alan ve geçmişten geleceğe uzanan bir kültür köprüsü olan kadim Gezek geleneğinin icra edileceği bir mekânın olmayışı, Bursa için büyük bir eksiklikti. Bu eksikliğin giderilmesi konusunda yaptığımız girişimlere Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın kayıtsız kalmadı ve Bursalıların yıllardır özlemini çektiği Gezek Evi hayalini gerçeğe dönüştürdü.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.