enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,6521
EURO
37,1648
ALTIN
3.155,81
BIST
10.105,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Pazar Parçalı Bulutlu
13°C

Türkiye’nin İklim Ağı Kuruldu

Türkiye’nin İklim Ağı Kuruldu
09.01.2025 15:43
14
A+
A-

Türkiye’nin İklim Kriziyle Mücadelesi

Türkiye’de iklim alanında çalışan 15 sivil toplum kuruluşu, bilime dayalı hedefler ve politikalar geliştirmek için bir araya geldi. İklim Ağı olarak adlandırılan bu oluşum, Türkiye’nin iklim kriziyle mücadelesini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Katılımcılar arasında Avrupa İklim Eylem Ağı, Doğa Derneği, Greenpeace Türkiye, WWF-Türkiye ve TEMA gibi kuruluşlar yer alıyor.

İklim Ağı, elektrik üretimi için kömürden uzaklaşma, adil bir enerji geçişi ve doğal alanların korunması gibi adımların toplum refahını iyileştireceğini vurguluyor.

WWF-Türkiye İklim ve Enerji Programı Müdürü Tanyeli Behiç Sabuncu, mevcut politikaların 1,5 santigrat derecelik kritik eşiği karşılamadığını ve emisyon azaltımı için iddialı hedeflere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı Berna Balcıoğlu, İklim Kanunu taslağının gerekli azaltım ve uyum hedeflerini içermediğine dikkat çekti. İklim politikalarının oluşturulmasında kapsayıcı yaklaşımların benimsenmesi ve sivil toplumun sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Balcıoğlu, “İklim adaletinin sağlanması için iklim krizinden etkilenen tüm kesimlerin politika oluşturma süreçlerine aktif olarak dahil edilmesi gerekiyor” dedi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.