enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,6521
EURO
37,1648
ALTIN
3.155,81
BIST
10.105,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Pazar Parçalı Bulutlu
13°C

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz’ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar mı?

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz’ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar mı?
04.01.2025 23:13
352
A+
A-

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz’ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar mı? Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz’ın doçentlik kriteri, Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar oldu. Uludağ Ü. Rektörü Ferudun Yılmaz’ın telefonla konuşmak için bile randevu alınmasını istediği biliniyordu. Kendisini ulaşılamaz makamda gören Ferudun Yılmaz’a sıradan bir vatandaşın ulaşması mümkün değildir eleştirileri son zamanlarda ayyuka çıkmış durumdaydı. Meğerse Ferudun Yılmaz’ın yoğunluğu, Yardımcı Doçentlerinin Eşlerine Makam ayarlamaktan dolayı mı? soruları dikkatlerden kaçmadı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz’ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar mı?

Uludağ Ü. Rektörü Ferudun Yılmaz'ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar'ın eşi Ayşegül Akpınar mı?

Uludağ Ü. Rektörü Ferudun Yılmaz’ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar mı?

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz’ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar mı? Gazeteci Nevşin Mengü’nün iddiasına göre ”Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Ziraat Fakültesi bünyesinde açılan Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı’ için belirlenen doçent atanma kriterleri dikkat çekti. Kriterler arasında, “Doktora eğitimini Botanik Anabilim Dalında ve Doçentliğini Biyoloji alanında tamamlamış olmak, abiyotik stres koşullarında bahçe ve süs bitkilerinin fizyolojisi üzerine çalışmalar yapmış olmak” yer aldı.

Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar

Peki, bu oldukça spesifik kriterlere kim uyuyordu? Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar.

Tabii ki burada kötü niyet aramamak gerekiyor. Belki de bu durum sadece bir tesadüf!” dedi.

Uludağ Ü. Rektörü Ferudun Yılmaz'ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar'ın eşi Ayşegül Akpınar

Uludağ Ü. Rektörü Ferudun Yılmaz’ın DOÇENT arama kriteri Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde, Ziraat Fakültesi çatısı altında açılan “Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı” için belirlenen doçent atanma kriterleri kamuoyunda dikkat çekti. Atama şartları arasında, “Doktora eğitimini Botanik Anabilim Dalında tamamlamış olmak, doçent unvanını Biyoloji alanında almış olmak ve abiyotik stres koşullarında bahçe ve süs bitkilerinin fizyolojisi üzerine çalışmalar yapmış olmak” gibi oldukça spesifik kriterler yer aldı.

Bu kriterlerin detaylı ve dar kapsamlı olması birçok kişinin dikkatini çekerken, bu şartları tam olarak karşılayan kişinin Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Atilla Akpınar’ın eşi Ayşegül Akpınar olduğu ortaya çıktı. Belirlenen kriterler ve atanacak kişi arasında bu kadar birebir uyumun olması, doğal olarak tesadüf mü yoksa planlı bir tercih mi sorularını akıllara getirdi.

Elbette her durumda kötü niyet aramak doğru olmayabilir. Belki de gerçekten tesadüfi bir durumla karşı karşıyayız. Ancak üniversitelerde şeffaflık ve liyakatın esas alınması gerektiği düşünülünce, bu tür durumların açıklığa kavuşturulması kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından önem arz ediyor.

Üniversitelerin bilim ve eğitim yuvası olarak objektiflik ve hakkaniyeti koruması gerektiğine vurgu yapan eleştiriler, bu gibi spesifik şartlarla yapılan atamaların şeffaflık ilkesiyle ne kadar uyumlu olduğunu sorguluyor. Tesadüf ya da planlı, bu olay, akademik dünyada liyakat sisteminin daha güçlü bir şekilde uygulanması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.