DOLAR
32,2600
EURO
34,8381
ALTIN
2.414,87
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

112 istasyonları ‘alarm’ veriyor!

112 istasyonları ‘alarm’ veriyor!
Advert
03.09.2023 20:40
91
A+
A-
Okuma Süresi: 1 dakika

112 istasyonları ‘alarm’ veriyor! Yeni ambulans alınmadığı için Bursa’da yedi, Adana’da ise on, 112 araç çağrı istasyonunun geçici olarak kapandığı belirtildi. Genel Sağlık-İş Başkanı Derya Uğur, “Bu durum, geç ulaşımdan dolayı sağlıkta şiddete neden oluyor” dedi. Uğur, araç tamirinde iktidar yakını liyakatsiz servislerin tercih edildiğini aktardı.

112 istasyonları ‘alarm’ veriyor!

112 istasyonları ‘alarm’ veriyor!

SAĞLIK  – 112 istasyonları ‘alarm’ veriyor! Genel Sağlık-İş’in çalışmasına göre acil sağlık aracı ambulanslarının eski ve arızalı olması, yeni ambulansların da alınmaması nedeniyle yurttaşların canı tehlikeye atılıyor. Son iki yıldır çok az ambulans alımı yapılırken, birçok ilde 300 bin ile 600 bin kilometre arasındaki araçlarla hizmet üretilmeye çalışılıyor.

Kliması çalışmayan, sık sık arıza veren eski araçlar, gerek hastaların gerekse çalışanların mağduriyetine neden oluyor. Öte yandan plansız 112 istasyonları açılması ve olması gereken yedek araçların da illerde bulundurulmaması da yaşanan mağduriyeti artırıyor. Ayıca araçların eski olması nedeniyle arızalanması ve yedek ambulansların da olmaması, birçok ilde 112 istasyonlarının geçici süreyle kapatılmasına neden oluyor. 99 aktif çalışan istasyonun bulunduğu Bursa’da günlük ortalama 7 istasyon kapalıyken 109 istasyonun bulunduğu Adana’da 10 istasyon araç arızası nedeniyle kapatılmış durumda.

 

‘YENİ ARAÇ ÇAĞIRILIYOR’

Bir ilde eski araç konusunda sorun yaşayan 112 çalışanının, durumu idareciye bildirdiğinde “Durana kadar kullanmaya devam edin” yanıtı aldığını kaydeden Genel Sağlık-İş Başkanı Derya Uğur, “Bu durum, vakaya giderken ya da dönerken aracın yolda arızalanması durumunda yeni araç çağrılmak zorunda kalınmasına neden oluyor. Geç ulaşımdan dolayı sağlıkta şiddete neden oluyor” dedi.

‘FİRMALAR İKTİDARA YAKIN’

Arızalı araçların onarımı için anlaşılan servislerin ise olayın başka bir boyutu olduğuna dikkat çeken Uğur, “Anlaşma yapılan firmalar da çoğunlukla liyakat değil, iktidara yakınlığa göre tercih ediliyor” diye konuştu.

Uğur, “Araç tamir süreleri firmanın inisiyatifine bırakılmış durumda. Yine orijinal parça kullanılması gerekirken yan sanayi parça kullanılıyor. Ancak takibini yapan da hesap soran da yok” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.