DOLAR
32,1605
EURO
35,1491
ALTIN
2.467,46
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

1355 YATAKLI DEV SAĞLIK ÜSSÜ HİZMETTE!

1355 YATAKLI DEV SAĞLIK ÜSSÜ HİZMETTE!
Advert
16.07.2019 13:03
331
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Türkiye’nin 10’ncu şehir hastanesi olan 1.355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi, hasta kabulüne başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Nilüfer Doğanköy mevkiinde 745 bin 364 metrekare alana inşa edilen 1.355 Bursa Şehir Hastanesi hizmete girdi. Bünyesinde; genel hastane, onkoloji, kalp damar, kadın doğum çocuk, fizik tedavi ve rehabilastasyon, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanelerini içinde bulunduran devasa sağlık kompleksinde poliklinik, acil, yataklı servisler, ameliyathane ve yoğun bakımlar aynı anda hizmete başlarken, aylardır süren hazırlıklar sayesinde hiçbir aksama yaşanmadı.

Advert

Hastanenin poliklinik servislerinde verilen hizmetleri yerinde inceleyen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, servislerden hizmet alan vatandaşlarla sohbet ederek, hastane ile ilgili görüşlerini aldı. Dr. Akan yaptığı açıklamada “Sabahın ilk saatlerinden itibaren hastanemizden randevu alan vatandaşlarımız gelmeye başladı. Vatandaşlarımızın ilk izlenimleri çok olumlu” dedi.

Bölgenin Sağlık Üssü Olacak

Dev sağlık üssünün yalnızca Bursalılara değil, bölgeye hizmet vereceğine dikkat çeken Dr. Akan, “1355 yataklı olarak yapılan hastanemiz Çanakkale’den Yalova’ya kadar yaklaşık 5,5 milyon nüfusa hizmet verecek. Burada daha çok özellikli hizmetler vereceğiz. Hastanemiz, yanık merkezi, inme merkezi, el cerrahisi, palyatif bakım merkezleri, reimplantasyon, kapsamlı onkoloji merkezi gibi özellikli planlama gerektiren birimleri ile nitelikli sağlık hizmetlerinin bir arada verileceği merkez olarak tasarlandı. 6 bloktan, 6 hastaneden oluşan uluslararası seviyede hizmet veren devasa bir kompleksten bahsediyoruz. İlk gün olmasına rağmen yaklaşık 2 bin 500 polikliniğe başvuran hastamız görünüyor” şeklinde konuştu.

İleri Teknoloji Hizmet

Bin 55 yatak kapasiteli Ana Hastane, 200 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi ile 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) Hastanelerinden oluşan Bursa Şehir Hastanesi’nde, 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yataklı çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Sağlık alanında en ileri teknolojiyle donatılan ana hastane binasına yerleştirilmiş olan dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip 859 sismik izolatör ile olası bir deprem sırasında ve sonrasında tüm operasyonel faaliyetlerini, hiçbir aksama olmadan yerine getirmeye devam edebilecek.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.