DOLAR
32,2648
EURO
34,7900
ALTIN
2.407,99
BIST
10.347,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
18°C

Hessen’de Osmangazi Rüzgarı

Hessen’de Osmangazi Rüzgarı
Advert
07.06.2018 12:52
275
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Almanya’nın Hessen eyaletinde düzenlenen geleneksel kültür festivalinde Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu renk kattı.

Her yıl Hessen eyaletinin farklı şehirlerinde düzenlenen Hessentag Festivali, bu yıl 25 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde Korbach’ta gerçekleştirildi. Bursa’nın 2010 yılından beri kardeş şehir olduğu Hessen’deki festivalin kortejinde Almanya dışından katılan tek yabancı grup Osmangazi Belediyesi oldu. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, festival kapsamında 2 ayrı programda gösterilerini sundu. Özellikle Almanya’da yaşayan Türkler, Osmangazi heyetine sevgi gösterisinde bulundu. Resmi program dışında Hessen’deki Türk derneklerinin programlarında da gösteri yapan Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

  1. Hessentag Festivali’ne katılan Bursa Valiliği ve Osmangazi Belediyesi heyetini kabul eden Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Almanya’nın en ilgi çekici festivaline Bursa’nın ayrı bir renk kattığını söyledi. Özellikle Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerini büyük bir keyifle izlediklerini belirten Bouffier, “Bursa ile ilişkilerimiz her zaman çok iyi durumda. Bizler her yıl Osmangazi Belediyesi’nin Fetih Şenlikleri’ne davetli olarak katılıyoruz. Osmangazi Belediyesi’ni Hessentag Festivali’nde görmekten büyük mutluluk duyduk. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a selamlarımı gönderiyorum” dedi.
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.