DOLAR
32,2649
EURO
34,7632
ALTIN
2.406,51
BIST
10.299,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

“1923” müzikali Zorlu PSM’de seyirciyle buluştu

Okuma Süresi: 2 dakika Cumhuriyetin kuruluş öyküsünü yeni nesillere aktarma misyonuyla hayata geçirilen “1923” müzikali, Güçlü PSM’de sahnelendi

“1923” müzikali Zorlu PSM’de seyirciyle buluştu
Advert
24.09.2023 06:43
31
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

İSTANBUL (AA) – Cumhuriyetin kuruluş kıssasını yeni nesillere aktarma misyonuyla tiyatroseverlerin beğenisine sunulan “1923” müzikali, Kuvvetli PSM Turkcell Sahnesi’nde seyirciyle buluştu.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Güçlü Performans Sanatları Merkezi (PSM) ortak üretimi müzikalin başrollerinde Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar yer alıyor. ​​​​​​

Gösterim öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan oyuncu Kerem Alışık, 100. yılda bu türlü bir projenin içerisinde yer almaktan dolayı gurur duyduğundan bahsederek, “Cumhuriyet bizim için çok pahalı ve değerli; karakterimiz, hamasetimiz, bağımsızlığımız… Bu şovda de ulusal gayretin bugünlere kadar gelen sürecini hem dans hem koreografi hem de tiyatral oyunlarla 80 dakika içerisinde izleyicilerimizle birlikte paylaşıyoruz.” dedi.

Alışık, oyunda müze müdürü Hakkı Bey’i canlandırdığını aktararak, “Gururla, onurla, memnunluk ve büyük bir coşkuyla bu oyun bizi sahnede sıkı bir biçimde tutuyor. Müzikalde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Oyuncu Ece Dizdar, “1923” müzikalinin 7’den 70’e herkesin beğenisi toplayabilecek bir üretim olduğunu vurgulayarak, “Özellikle çocuklarımıza bu türlü bir oyunu sahneliyor olmak çok değerli. Bütün yaratıcı takımımıza teşekkür ediyorum. İçinde bulunmak çok keyifli ve değerliydi.” tabirlerini kullandı.

Oyundaki bir öbür başrol oyuncusu Özge Özder ise ulusal hisleri ve vatan sevgisi yüksek bir Türk bayanı olduğunu tabir ederek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşına denk gelmek ve bu türlü bir oyunda yer almak gurur verici, kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu imal yalnızca bir tiyatro oyunu olarak isimlendirilemeyecek derecek kapsamlı bir gösteri aslında. Dans, müzik ve teknolojik gösterimleriyle Türkiye’nin en büyük şovlarından birisi.” dedi.

Işık ve ses dizaynından dans koreografilerine, canlı orkestra kullanımından periyot kostümlerine kadar Ulusal Uğraş ile başlayarak Cumhuriyetin kuruluşunu ele alan müzikalde, bir müze gezisi sırasında kaybolan, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Gayret’i başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulan dört arkadaşın öyküsü anlatılıyor.

Yekta Kopan, Mert Dilek ve Mehmet Ergen tarafından kaleme alınan yapıtın direktörlüğünü Mehmet Ergen ile Lerzan Pamir, müziklerini Tuluğ Tırpan üstlenirken koreografisini Beyhan Murphy, tarih danışmanlığını ise Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan yaptı.

Müzikalin dekor dizaynına Robert Innes Hopkins, kostüm dizaynına Gül Sağer, ışık dizaynına Malcolm Rippeth ve Douglas O’Connell imza attı.

Müzikal, yarın da seyircinin beğenisine sunulacak.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.