DOLAR
32,2532
EURO
34,7647
ALTIN
2.395,25
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

2020 Oscar adayları belli oldu!

2020 Oscar adayları belli oldu!
Advert
13.01.2020 16:46
391
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

2020 Oscar adayları belli oldu! 92. Akademi Ödülleri yani Oscar adayları açıklandı. Peki Oscar’a hangi filmler aday oldu? Hangi filmler favori?

1917

2020 Oscar adayları belli oldu! İngiliz yönetmen Sam Mendes’in yeni filmi 1917, Altın Küre Ödülleri’nde Drama dalında En İyi Film ödülünün sahibi olmuştu. Bir savaş filmi düşünün. Ve tek çekim olsun. Sıkılmadan izlemeniz mümkün mü? Evet! ‘1917’ bu yılın en iddialı filmlerinden biri.

The Irishman

‘Baba’ların buluştuğu The Irishman, hiç şüphesiz 2019’a damga vurdu. Küresel çapta ses getiren filmin yönetmeni Martin Scorsese. Aktörler ise Robert De Niro, Joe Pesci ve Al Pacino… Özellikle Al Pacino’nun döktürdüğü film, elbette Oscar’da ses getirecek ve bir sürü adaylık kazanacak. Ancak ne kadar ödül kazanacağı az biraz muamma. Bekleyip göreceğiz.

Marriage Story

Noah Baumbach’ın son filmi Marriage Story, başrol oyuncuları Scarlett Johansson ve Adam Driver’ın performanslarıyla dikkat çekiyor. Film hiçbir büyük ödülü kazanmasa bile önemli ödüllere adaylık kazanması oldukça olası. Laura Dern’in de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında adaylık kazanması şaşırtıcı olmaz.

Once Upon A Time In Hollywood

Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio’yu aynı filmde izlemek bile oldukça heyecan vericiyken bir de üzerine bu filmin yönetmeninin Quentin Tarantino olduğunu söylersek… E gerisini siz düşünün. Once Upon A Time In Hollywood özellikle sonlara doğru tavan yapıyor. Hippie hikâyesiyle Hollywood dünyasını bir araya getirerek unutulmaz bir filme dönüşüyor.

Parasite

2019’da Cannes’da Altın Palmiye kazanan Parasite filmi bu yılın en dikkat çeken yapımlarından biri oldu. Soluksuz izlenen film, sınıf çatışmasını/ayrımını hem muzip hem de gerçekçi bir dille anlatıyor. Altın Küre’de ‘Yabancı Film’ ödülünü kazanan Parasite’in Oscar’da birkaç dalda birden aday olacağını tahmin etmek hiç de imkânsız değil.

The Two Popes

Fernando Meirelles’in yönetmenlik koltuğunda oturduğu ‘The Two Popes’ filmi 2013 yılında Papa Benedictus’un istifası ve hemen ardından Latin Amerika’dan gelen ilk papa olan Franciscus’un seçilmesini ele alıyor. Film, etkileyici diyalogları ve Anthony Hopkins’in iz bırakan performansıyla dikkat çekiyor. Film, ödül kazanmasa da önemli dallarda adaylık kazanacağı garanti gibi.

Judy

Amerikalı şarkıcı ve aktris Judy Garland’ın hayatına odaklanan filmin başrolünde Renee Zellweger yer alıyor. Zellweger, Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu dalında kazandığı ödülle Oscar için de en büyük favori olduğunu ispatlamış oldu. Filmin başka dalda büyük ödüle aday olması beklenmese de yine de iddialı bir yapım olduğu ortada.

 

Oscar adayları listesi:

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
– Tom Hanks, “A Beautiful Day in the Neighborhood”
– Al Pacino, “The Irishman”
– Joe Pesci, “The Irishman”
– Brad Pitt, “Once Upon a Time… in Hollywood”
– Anthony Hopkins, “The Two Popes”

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
– Laura Dern, “Marriage Story”
– Scarlett Johansson, “Jojo Rabbit”
– Florence Pugh, “Little Women”
– Margot Robbie, “Bombshell”
– Kathy Bates “Richard Jewell”

En İyi Yabancı Dilde Film
– “Corpus Christi” (Polonya)
– “Honeyland” (Makedonya)
– “Les Miserables” (Fransa)
– “Pain and Glory” (İspanya)
– “Parasite” (Güney Kore)

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.