DOLAR
32,2125
EURO
34,6932
ALTIN
2.450,09
BIST
10.259,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Açık
20°C

2024 KYK kredi ve burs miktarları belli oldu

Okuma Süresi: < 1 dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs sayılarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için ise 6 bin liraya çıkardıklarını duyurdu. Erdoğan ayrıyeten emekliler için verilecek promosyon ödemesinin tarihini de açıkladı.

2024 KYK kredi ve burs miktarları belli oldu
Advert
31.10.2023 21:51
39
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da toplandı.

Gündeminde İsrail-Filistin sınırındaki çatışmalar, iktisattaki gelişmelerle birlikte emekliler için verilen promosyon ödeme tarihi ve KYK burs ölçülerinin gündemde olduğu kabine toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Erdoğan kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti.

KREDİ BURS ÖLÇÜLERİ AŞİKÂR OLDU

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere cep telefonu ve bilgisayar dayanağı ile fiyatsız ’10 GB’lık internet verildiğini de hatırlatan Erdoğan, “2024 yılı kredi-burs sayısını; Lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya… Yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz” diye konuştu.

EMEKLİLERE PROMOSYON

Emekliler için ‘Cumhuriyet promosyonu’nun ödemelerinin önümüzdeki haftalarda yapılacağını söyleyen Erdoğan, “İster emekli, ister kamu vazifelisi, ister personel olsun fiyatlı çalışanlarımızın hiçbirini enflasyona ezdirmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. 21 yılda bu mevzuda asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.