DOLAR
32,5237
EURO
34,8437
ALTIN
2.438,67
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C

Okuma Süresi: < 1 dakika Gaziantep FK ile Çaykur Rizespor’un gayret ettiği Harika Lig maçında yaşanan penaltı kararı ve akabinde gelen tartışmalar, maçın unutulmaz anlarına dönüştü.

Advert
06.11.2023 22:45
41
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Süper Lig’de oynanan Gaziantep FK – Çaykur Rizespor müsabakasında enteresan bir konum yaşandı. Savunma oyuncusu Emirhan Topçu, kendi ceza alanı içinde topu elle tutunca hakem penaltı noktasını gösterdi. Lakin durumun gelişimi, gündeme oturdu.

Maçın 16. dakikasında aut atışını kullanmak için hazırlanan Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, topu yere koyduktan sonra ayağıyla grup arkadaşı Emirhan Topçu’ya verdi. O sırada Max Gradel’in baskıya geldiğini gören Rizespor savunmacısı Emirhan, topu eliyle tutarak aut atışını tekrar kullanacağını anlatan bir hareket yaptı.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.

Gaziantep FK oyuncuları penaltı verilmesi konusunda ağır itirazda bulunurken maçın hakemi Ali Şansalan da penaltı noktasını gösterdi. Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, atışı kullanması için topu arkadaşına verdiğini söylese de, VAR’da denetim edilen durumun akabinde penaltı kararı geçerli oldu.

CEZA YAYI İÇİNDE GAZİANTEP FK’LI OYUNCU

Öte yandan, Rizespor taraftarı da Gökhan Akkan’ın topa dokunmasının oyunu başlatan hareket olduğu kabul edilmesi halinde, ceza alanı ihlali olduğu itirazında bulundu.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.

Bir kadro aut atışıyla oyuna başlarken, rakip ekip oyuncuları ceza alanı ve ceza yayı içerisinde bulunamaz. Lakin Gökhan Akkan’ın topa dokunduğu sırada, Gaziantep FK oyuncusu Denis Draguş’un ceza yayı içinde olduğu görülüyor.

Ancak hakem heyeti bu durumu dikkate almadı ve penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Maxim, vuruşu gole çevirdi ve ekibini 1-0 öne geçirdi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.