DOLAR
32,4980
EURO
34,9033
ALTIN
2.440,43
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C

Okuma Süresi: 2 dakika CHP Genel Lideri Özgür Özel, “Tayyip Erdoğan, enflasyon gayesinde samimiyse yine değerleme oranına ait yasal yetkisini kullansın, vatandaşın ödeyeceği vergiyi, harcı yarı yarıya düşürsün. 2024’te enflasyon maksadı yüzde 36 ise vergi ve harçlarda tekrar değerleme oranı neden yüzde 58,5” dedi.

Advert
27.11.2023 02:41
11
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

CHP Genel Lideri Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul Vilayet Lideri Özgür Çelik ile CHP Vilayet Liderleri İstanbul Buluşması programına katıldı.

Özel, programdaki konuşmasından kesit içeren bir görüntüyü bu akşam X hesabından paylaştı. Özel, görüntüye; “Tayyip Erdoğan, enflasyon gayesinde samimiyse tekrar değerleme oranına ait yasal yetkisini kullansın, vatandaşın ödeyeceği vergiyi, harcı yarı yarıya düşürsün. 2024’te enflasyon amacı yüzde 36 ise vergi ve harçlarda yine değerleme oranı neden yüzde 58,5” notunu düştü. Özel, görüntüde şunları söyledi:

“BU KİRA ARTIŞLARININ…”

*Hem emeklilerin hem çalışanların, evlenmeyi düşünenlerin, devlet memurlarının en değerli sorunu artan kiralar. Cumhurbaşkanı, cuma günü, fiyat artışlarından ötürü kira artışlarına şaşırmış ve kızmış.

*‘2 bin 500 liradan kirayı 7 bin 500 liraya çıkartıyorlarmış’ diyor. Şaşırdığı şey; kendi çıkarttıkları, bizim ‘Bu tahlil olmayacak. Tesirli, yanlışsız önlemler alınmazsa kiracı-ev sahibi hengameleri olur’ dediğimiz ve maalesef hengamelerin çok daha vahim sonuçlar doğurarak bizi doğruladığı bir süreçteyiz.

*Dönüyor, diyor ki ‘Bu mevzuda kanun var.’ Yani itiraf ediyor, çıkardığı kanuna uyan yok. Bundan daha olağan bir şey yok, bunu daima söyledik. Zira devletin elini taşın altına koymadan ve hakikaten iki tarafı da düşünmeden yapılacak hiçbir düzenleme gerçek değildir.

*Burada yapılan iş, mesken sahibiyle-kiracıyı karşı karşıya getirmektir. Biz bu kira artışlarının altında ezilen insanlara kesinlikle toplumsal devletin gerçek yerden bir müdahale, bir dayanakta bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Ve Cumhurbaşkanı’na da şunu hatırlatıyoruz: Kanuna uymayanlara şaşırmak ve kızmak için evvel senin Anayasa’ya uyman lazım.

“VERGİYİ YÜZDE 50 ORANINDA AZALTMAK DURUMUNDADIR”

*Baştan bir ikaz yapmamız gerekiyor. Tekrar değerleme oranıyla, bütün vatandaşları fakir, işsiz diye ayırmadan etkileyecek bir artışla karşı karşıyayız. O da vergi ve harçlardaki yüzde 58,5’luk yine değerleme oranındaki artış.

*Şimdi burada Cumhurbaşkanı’nın bir yetkisi var. Bunu yüzde 50 oranında arttırmaya, yüzde 50 oranında azaltmaya yetkili kendisi. 2024 enflasyon maksadı yüzde 36.

*Yani siz koyduğunuz bu enflasyon maksadına inanıyorsanız ve herkesin enflasyon gayesi doğrultusunda gerçek fiyatlamalar yapmasını istiyorsanız evvel samimiyeti kendiniz göstereceksiniz.

*Bütün vatandaşlara söylüyoruz. ‘2024 yılında enflasyon yüzde 36 olacak’ diyenler samimiyse sizin ödeyeceğiniz harcı yüzde 50 oranında, sizin ödeyeceğiniz vergiyi yüzde 50 oranında azaltmak durumundadır. Bunu talep ediyoruz ve takip edeceğiz, kelam veriyoruz. 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.