GÜNDEM – İş Bankası seyirci İş Bankası, Cumhuriyet’ten yana tavır sergileyen Atatürkçü ve milli yayınlara reklam vermek yerine liberal görüşü benimsemiş internet sitelerine reklam vermeyi uygun görüyor.
Daha önce liberal sitelerde İş Bankası’nın reklamlarının olduğunu haber yapmıştık.
İş Bankası bu reklamların dozunu iyice arttırdı.
İş Bankası liberal sitelere reklam vermeye devam etti.
İş Bankası’nın çalıştığı ajans McCann İstanbul, tüm iştiraklerine Odatv ile ilgili mail gitti.
Yankı uyandıran haberimizin ardından McCann İstanbul ajanstan ajansından tüm iştiraklerine atılan mesajda, “Çok çok acil olarak odatv4.com domainin black liste alınıp tüm yayınlarımızdan exclude edilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
ABD New York merkezli McCann Istanbul reklam ajansının CEO’su Elifsu Tufan.
CHP’nin yönetimindeki İş Bankası, ABD ordusu için “Güçlü Ordu” kampanyasına imza atmış McCann ajansının Türkiye grubuyla çalışıyor.
Universal McCann (UM) küresel bir medya ve reklam ajansı. UM, IPG Mediabrands şubesi altında faaliyet gösteren Interpublic Group’un bir üyesi. Bölge ofislerinden bazıları Universal McCann yerine Universal Media olarak biliniyor ancak yine de genel olarak hepsi UM olarak biliniyor.
UM, 1999 yılında McCann Worldgroup’un bir parçası olarak kuruldu, ancak kökleri Alfred Erickson’un Erickson Company’yi kurduğu 1902 yılına kadar uzanıyor.
ABD Newyork merkezli ajans Türkiye’de McCann İstanbul olarak biliniyor.
McCann Erickson, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu için “Güçlü Ordu” kampanyasını geliştirmesiyle de tanınıyor.
İş Bankası’nın hisselerinin yüzde 40.12’si İş Bankası Munzam Sandık Vakfı’na ait bulunuyor.
Halka açık pay yüzde 31.79, Atatürk hisseleri ise yüzde 28.09’luk kısmı oluşturuyor.
Öte yandan, dönem dönem tartışma konusu edilen Atatürk’e ait bu hisseler, Atatürk’ün vasiyeti gereğince CHP tarafından temsil ediliyor.
Bu hisselerin temettü gelirleri ise yine Atatürk’ün vasiyeti gereğince Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu’na (TTK) bırakılmış olduğundan, temettü ödemeleri vasiyetname hükümleri ve yasal mevzuat çerçevesinde söz konusu kurumlara yapılıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’In, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin hazineye devri için talimat verdiği öne sürülmüştü.
Demokrat Parti döneminde, 1951’de CHP mallarına el konulmasıyla birlikte Hazine’ye geçen hisseler ve partinin diğer malları 1963 yılında Anayasa Mahkemesinin aldığı kararla yeniden CHP’ye geri verilmişti.
Buna benzer bir olay 1980 darbesinde de yaşanmıştı.
Darbe yönetimi, 1981’de bütün partileri kapatırken, partilerin malları da Hazine’ye devredilmişti.
1992’de CHP yeniden açıldıktan sonra el konulan malları ve İş Bankası ile ilgili dava açmıştı.
Davaya bakan Yargıtay 11. Dairesi “(…) CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin korunması Aziz Atatürk’ün vasiyeti olup, rüçhan hakkının kullanılması gereği ve müdahalede bulunulamayacağı gerekçesiyle, hisselerin CHP’ye geri verilmesi….” şeklinde karar vermişti.
Kaynak: Odatv.com