DOLAR
32,2185
EURO
35,0375
ALTIN
2.459,66
BIST
10.151,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

Atıklar ekonomiye kazandırılıyor

Atıklar ekonomiye kazandırılıyor
Advert
23.02.2019 00:56
349
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Bursa’da iri hacimli atıkların geri kazanımı ve yeniden kullanımına yönelik fizibilite raporunun hazırlanmasına yönelik protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim arasında imzalandı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nda (BEBKA) yapılan protokole, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de katıldı.

 

Advert

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, imzalanan protokolle birlikte iri hacimli atıklara çözüm getirme yolunda güçlü bir adım attıklarını söyledi. İri hacimli atıkların geri kazanımı ve yeniden kullanımına yönelik fizibilite rapor çalışmasının aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne de katkı sağlayacağını belirten Başkan Aktaş, “Hedefimiz; atıkların toplanması, geri kazanımı ve bertaraf edilmesi süreciyle ilgili mevcut durumu ortaya koymak ve yapılması gerekenleri belirlemektir. Bu kapsamda literatür araştırması, örnek uygulamaların tespiti, ihtiyaç halinde anket ve arazi çalışmaları, maliyet analizleri ve yer tespiti yapılacak” dedi.

 

Yapılacak çalışmanın maliyetinin 130 bin TL olduğunu ve rakamın yüzde 75’lik kısmının BEBKA tarafından karşılanacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Bursa’da depolama sahalarına gelen mobilya, çekyat, koltuk, yatak, masa ve sandalye gibi iri hacimli atıklar, kaynak verimliğinin azalmasına ve yüksek hacimden dolayı saha ömrünün kısa sürmesine neden oluyor. Depolama sahalarına gelen metal, demir, plastik ve sunta gibi geri kazanılabilir malzemelerin ayrıştırılması ile kullanılabilir nitelikte olan mobilya ve koltuk gibi atıkların tadilattan geçirilerek ekonomiye kazandırılması, projenin odağında yer alıyor” diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş, açıklamasında, Bursa’yı daha yaşanabilir bir şehir haline dönüştürme arzusuyla hareket ettiklerini ifade etti. Bu anlamda BEBKA’nın Bursa merkezli olmasının kendileri açısından bir avantaj olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “İnşallah bu ve benzeri uygulamalar hayata geçirildiğinde, şehrimiz adına daha ciddi kazanımlar elde edeceğiz” diye konuştu.

 

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ise Türkiye’de şu anda iri hacimli atıkların imhasıyla ilgili bir sürecin yönetildiğini hatırlatarak, yapılan protokolün bu tür atıkların ekonomiye kazandırılması yönünde önemli bir değer taşıdığını kaydetti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.