DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
31°C
Advert
Advert

BAM´dan uygulamalı ´yemek´ semineri

BAM´dan uygulamalı ´yemek´ semineri
Advert Advert
29.03.2018 10:25
310
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakikaBursa Araştırmaları Merkezi (BAM) yetkilileri, Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Yaşam kültürümüzü geleceğe taşıyoruz’ konulu seminer verdi. Uygulamalı olarak gerçekleşen seminerde; kolları sıvayan turizm meslek lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Bursa mutfak kültürüne özel yemekler yaptı.   Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM) yetkililerinin turizm meslek lisesi öğrencileriyle birlikte yaptığı yemekler, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa organize ettiği seminer, Odunluk’taki okul binasında düzenlendi. Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) projesi çerçevesinde derlenen ‘Yaşam kültürümüzü geleceğe taşıyoruz’ isimli kitap, öğrenciler için ilham kaynağı oldu. 8 ana başlık altında toplanan ve Bursa’ya has mutfak kültürünün işlendiği kitabı baz alan BAM yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte içerikte yer alan yemeklerden birkaçını uygulamalı olarak katılımcılara gösterdi. Yapılan değerlendirmede, Bursa köylerine ait Hıdırellez çorbası ile pekmezli yeşil mercimek tatlısı katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Yemeklerin tüketilmesinin ardından yapılan sunumda, Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekildi. BAM yetkilileri, doğumdan ölüme kadar kayıt altına alınan yaşam kültürünün gelecek nesillere aktarılması konusunda aracı kurum olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Yetkililer, öğrencilerle ‘başka bir projede yeniden bir araya gelme yönünde’ sözleşti. Bursa köylerine ait lezzetleri ilk defa görüp tattıklarını belirten katılımcılar ise, yöresel mutfak kültürünün tanıtılması konusunda bundan sonra daha hassas davranacaklarını, ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi.
Advert Advert
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.