DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Bauer: Özel yetenekliler okulu örnek olacak

Bauer: Özel yetenekliler okulu örnek olacak
Advert
25.01.2022 00:56
962
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Bauer: Özel yetenekliler okulu örnek olacak Avrupa Yüksek Yetenek Konseyi (ECHA) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Christa Bauer, Bursa’da kurulması planlanan tam zamanlı hususi yetenekliler mektebinin iyi bir misal olacağını söyledi. Avrupa Yüksek Yetenek Konseyi (ECHA) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Christa Bauer, Bursa Kent Konseyi Özel Yetenekliler Çalışma Grubu’nun konuğu oldu.

Bauer: Özel yetenekliler okulu örnek olacak

Bauer: Özel yetenekliler okulu örnek olacak

BURSA – Avrupa Yüksek Yetenek Konseyi (ECHA) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Christa Bauer, Bursa’da kurulması planlanan tam zamanlı hususi yetenekliler mektebinin iyi bir misal olacağını söyledi.

Avrupa Yüksek Yetenek Konseyi (ECHA) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Christa Bauer, Bursa Kent Konseyi Özel Yetenekliler Çalışma Grubu’nun konuğu oldu. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’ın ‘Bursa’da kurulması planlanan tam zamanlı hususi yetenekliler okulu hakkında’ bilgi verdiği toplantıda, Prof. Dr. Christa Bauer deneyimlerini paylaştı.

Bauer: Özel yetenekliler okulu

Bauer: Özel yetenekliler okulu örnek olacak

Prof. Dr. Christa Bauer’e katımlarından dolayı teşekkür eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, bir ülkenin kalkınmasında özel yetenekli evlatların büyük önem taşıdığını vurguladı. Günümüzde bir ekonomiyi dev haline getirmek için gerekli temel kaynaklardan birinin özel yetenekli çocuklara verilen ehemmiyet olduğunu ifade eden Orhan,

“Güney Kore gibi birçok ülkede hususi yetenekliler için tam zamanlı okullar kuruldu ve gelişimlerine hız verildi. Bizler de özel yetenekli çocuklarla ilgili son 2 yıldır Bursa’da mevzunun uzmanları ile saha çalışmaları yapıyoruz. Bursa’ya baktığımızda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kayıtlarına nazaran yaklaşık 600 bin öğrencimiz eğitim-öğretim görmekte. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bu öğrencilerin en az yüzde 2’tepsi özel kabiliyetli kabul edersek, bu şekilde yaklaşık 12 bin öğrencimiz var. Uygun eğitimi alamadıklarında, bu çocuklarımız ya fark edilemiyor ya da köreliyorlar. Bu sebeple Bursa’da tam zamanlı özel yetenekliler için planladığımız okul çalışmalarında muayyen bir aşamaya geldik” dedi.

Özel yetenekliler okulu örnek olacak

Bauer: Özel yetenekliler okulu örnek olacak

Prof. Dr. Christa Bauer ise hususi yeteneklilerin öğrenim modelinin ülkeden ülkeye fark gösterdiğini söyledi. Kendisinin Avusturyalı bulunduğunu dile getiren Bauer,

“Avusturya’dan örnek vermek gerekirse, 9 milyon nüfusumuz var. Ülkede ancak 1 adet okul var ve o da IQ seviyesi 130’un üstünde olanları alıyor. Bursa’da oluşturmak arzu ettiğiniz tam zamanlı okulun iyi örnek olacağına inanıyorum. Türkiye’de fazlaca iyi öğretmenler var” diye konuştu. Çocukların ‘insanı değerlerle birlikte’ karakterinin geliştirilmesinin önemine değinen Bauer, ilk önce çocukların duygu ve isteğinin anlaşılması icap ettiğini, burada motivasyonun da önemli bulunduğunu dile getirdi. Avrupa’daki özel yetenekliler ile ilgili eğitim modelleri hakkındaki da bilgiler veren Bauer, “Avusturya’da öğrencilere, okumuş olduğu okuldan mezun olmadan üniversiteye gitme hakkı tanıyoruz. Onlar için neyin doğru olduğuna kendileri karar veriyor. Mesela İngiltere’de çocuklar, üniversite sınavına girmeden ilkin birkaç bölüme girip tecrübe edebiliyor. Ayrıca kendi ülkemizde de akran öğrenmesi modeli var. Yani öğrenciler muayyen dönemlerde öğretmenlik yapmış olup, kendi yaşıtlarına bilgilerini aktarıyorlar” gibi konuştu.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.