DOLAR
32,1987
EURO
34,9800
ALTIN
2.515,60
BIST
10.928,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Bilgiç, ‘düş’lerini gençlerle paylaştı

Bilgiç, ‘düş’lerini gençlerle paylaştı
Advert
15.12.2018 13:30
311
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Çocukların ilgi ile izlediği Pepee çizgi filminin fikir sahibi ve yapımcısı Ayşe Şule Bilgiç, Bursalı gençlere tecrübelerini aktardı. ‘Düş İşleri Bakanı’ olarak da bilinen Bilgiç, Görükle Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide, kurulan düşlerin hayata geçmesinin imkansız değil mümkün olduğunu söyledi.

Düş kurmanın ciddi bir iş olduğunu söyleyen Ayşe Şule Bilgiç, toplumun üretken olması ve gelişmesi  için düş kurmayı ciddiye alması gerektiğini söyledi. Hayatta her şeyin düşlerin gerçeğe dönüşmesi ile olduğunu belirten Bilgiç, “Düş kurmak, çok kritik ve çok önemli. Hayatımıza temas eden her şey, hayatımıza giren ürünlerden tutun da sistemler, keşifler, bilim, sanat hepsinin içinde önce bir kişinin sonra birçok kişinin sahip çıktığı bir düş var” dedi.

Pepee’nin doğuşu

Advert

Sevilen çizgi film Pepee’nin ortaya çıkış hikayesini de anlatan Bilgiç; “Çocuklar için bir şeyler yapmanın ne kadar önemli ve değerli olabileceğini farkettim. Ömrüm yeterse sağlığım el verirse anne olabilirdim. İletişimci olarak çocuklar için önemli bir şeyler yaparsam dünyadaki bütün çocukların annesi olabilirdim. Çocuklar için ne yapabilirim diye düşündüm ve sonunda çizgi filmleri keşfettim. Bundan 10 yıl öncesine kadar çizgi film yapılmamıştı. Bunun sebeplerinden biri, çok pahalı olmasıydı. Belki de benden önce birçok insan bunu düşündü ama maliyetinden dolayı vazgeçmek durumunda kalmıştı. Dünyada bu işin nasıl yapıldığını araştırdım. 3 kişilik bir ekiple gönüllük esasıyla bir stüdyo kurup bölümler ortaya çıkardık” diye konuştu.

İlk adım çok inanmak

“Birşeye çok inanırsanız mutlaka başarıya ulaşıyorsunuz” diyen Ayşe Şule Bilgiç, “Bölümleri tasarlarken, dünyanın bütün çocuklarına artı değer katmak için uyanmaya başladım. Ben kendi çocuklarıma ne vermek istiyorsam, ne önermek istiyorsam Pepee’de bunu yapmak istedim. Çocuklara ekran önünde fırsat eşitliği oluşturmak istedim. Kavramları, sayıları, değerleri öğretecek bir çizgi film oluşturduk. Herkes bunu ne yapacaksın nerede oluşturacaksın derken, tamamen tesadüf TRT Çocuk kuruldu. Herkes proje dosyası götürürken, ben bölüm götürdüm. Pepee yayınlanmaya başladıktan sonra ise yolumuz biraz daha kısaldı. Şu an her 100 kişiden 98’i Pepee’yi tanıyor” şeklinde konuştu.

Bir düşün peşinden inatla ve aşkla gitmenin mükâfatını aldığını da belirten Bilgiç, Pepee’nin isminin ise Anadolu’dan geldiğini söyledi. Konuşmaya yeni başlayan ve konuşma zorluğu çekenlere Anadolu’da Pepe dediklerini hatırlatan Bilgiç, “Pepe yüz yıllardır Anadolu’da konuşma zorluğu  çeken insanlara takılan  bir  sıfattır. Herkesin tanıdığı bir Pepe Ahmet, Pepe Mehmet vardır. Bu yüzden ismi Pepee oldu” dedi. Bilgiç, programın sonunda, gençlerle buluşmasını sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Buran, Ayşe Şule Bilgiç’e günün anısına Bursa’nın değerlerinden Yeşil Türbe çinisi hediye etti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.