DOLAR
32,2960
EURO
34,9966
ALTIN
2.452,87
BIST
10.157,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

BTÜ’de Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu…

BTÜ’de Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu…
Advert
24.10.2018 10:08
241
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) bünyesinde “Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi” (BTÜ-DEPAR) kuruldu. BTÜ-DEPAR gerekli koordinasyonu ve planlamayı sağlayarak kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör ile depremlere karşı ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor.

BTÜ-DEPAR başta Bursa ili olmak üzere Güney Marmara bölgesinde, inşaat sektörü ve üniversite paydaşlarını birleştirdiği ortak çalışmalar yaparak akademik bilgi ve tecrübenin sektöre hizmet olarak dönüştürülmesini hedeflemektedir. Diri faylar üzerinde çalışmalar yapmak ve bu fayların deprem üretme potansiyellerini değerlendirmek, ihtiyaç halinde kentsel dönüşüm çalışmaları ve benzeri diğer çalışmalar kapsamında danışmanlık ve teknik destek taleplerini karşılamak, depreme dayanıklı yapı tasarımında kamu kuruluşları ve özel teşebbüste çalışan mühendislere proje ve danışmanlık hizmetleri vermek, bilimsel toplantılar düzenleyerek sektördeki tüm paydaşları bilgilendirmek BTÜ-DEPAR’ın temel faaliyetleri arasında yer almaktadır.

 

Bursa’da 1855 yılından bu yana büyük bir deprem gerçekleşmediğini belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ayrıca bilim adamlarınca yapılan çalışmalar ile 1766 yılından beri aktif olmayan Marmara Denizi Havzasındaki fayda meydana gelecek bir depremden İstanbul kadar Bursa’nın ve Güney Marmara Bölgesi’nin de büyük ölçüde etkileneceğini hatırlattı. Böyle bir merkeze Bursa’da ihtiyaç duyulduğunu belirten Rektör Karademir, 2019 yılının başından itibaren yürürlüğe girecek olan yeni ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nin başta Bursa olmak üzere, bölgedeki paydaşlara anlatılmasının, Merkezin amaçlarından biri olduğunu aktardı. BTÜ-DEPAR’ın tasarım, analiz, test, danışmanlık, sürdürülebilir mesleki eğitim, nitelikli teknik bilgi ve standardizasyon konularında da sektöre destek vereceğini ifade eden Rektör Karademir, Bursa’da ilkleri gerçekleştirerek ülkeye ve millete hizmete devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Advert
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.