DOLAR
32,2565
EURO
35,0894
ALTIN
2.495,61
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bundan sonra tüm araçlara zorunlu!

Bundan sonra tüm araçlara zorunlu!
Advert
03.05.2018 09:27
255
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm sedan ve SUV araçlarda arkayı gören kamera sistemi zorunlu hale getirildi.

Ölüme ve yaralanmalara neden olan kazaların azaltılması için üretilecek ve ithal edilecek tüm yeni arabalarda arkayı gören kamera bulunma zorunluluğu getirildi. Karar sedan arabaarın yanı sıra SUV ve diğer tipteki 4500 kg altındaki tüm binek araçları da kapsıyor.

Sürücülerin araçların arka tarafında olan biteni görmesi için ABD’de Ulusal Yol ve Trafik Güvenliği’nin federal güvenlik gerekçesiyle aldığı karar yürürlüğe girdi.

YÜZDE 8’DEN YÜZDE 97’YE ÇIKARILACAK

Böylelikle 2006 yılında arka kamera bulunan araç sayısının genele oranının yüzde 8’den yüzde 97’ye çıkarılması planlanıyor.

Advert

ABD’de yapılan araştırmada yılda 210 ölümlü ve 15 bin yaralanmalı arkayı görememe nedeniyle gerçekleşiyor. Ölenlerin yüzde 30’u 5 yaş altındaki çocuklar, yüzde 25’i ise 70 yaş ya da üstü kişilerden oluşuyor.

Çocukların yerine trafik konisi kullanılarak yapılan çalışmalarda dikiz aynalarının sedan araçlar söz konusu olduğu 2 metrelik arka bölümde kör noktalar içerdiği, SUV için bu mesafenin ise 13 metreye çıkabildiği belirlendi. Arka kameralarla bu kör noktaların ortadan kalktığı saptandı.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.