DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
32°C
Bursa
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

Bursagaz’ın Yeşil Genel Müdürlük Binası, 2 Bin Tondan Fazla Suyu Dönüştürerek Kullandı

Bursagaz’ın Yeşil Genel Müdürlük Binası, 2 Bin Tondan Fazla Suyu Dönüştürerek Kullandı
Advert
27.09.2021 01:57
535
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Bursagaz’ın Yeşil Genel Müdürlük Binası, 2 Bin Tondan Fazla Suyu Dönüştürerek Kullandı. Bursagaz’ın sürdürülebilîr ve çevrecî yaklaşımla tasarlanan genel müdürlük binasında, 2 bin tondan fazla su dönüştürülerek kullanıldı. Atık su ve yağmur suyunun arıtılarak bahçe sulaması ve rezervuarlarda kullanılması sistemiyle 21 aylık dönemde, binanın toplam su ihtiyacının yüzde 38’i karşılandı.

Bursagaz’ın Yeşil Genel Müdürlük Binası, 2 Bin Tondan Fazla Suyu Dönüştürerek Kullandı

Bursagaz’ın Yeşil Genel Müdürlük Binası 2 Bin Tondan Fazla Su Dönüştürerek Kullandı

Türkiye’nin en büyük direk olarak dış yatırımcısı olan SOCAR Türkiye’nin iştiraki Bursagaz, sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımla tasarlanan genel müdürlük binasında sağlamış olduğu su tasarrufuyla dikkat çekiyor.

SOCAR Türkiye’nin çevre ve doğal kaynaklara duyarlı sürdürülebilir üretim amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, 2 000 tondan fazla su dönüştürülerek özelliğini kaybederek kazandırıldı.

Lavaboların giderlerinin toplanmasıyla elde edilen gri suyla yağmur suyu, merkezi arıtma sisteminde filtreleme işleminden geçtikten sonra bahçe sulaması ve rezervuarlarda kullanıldı. 2020-21 yıllarını kapsayan 21 aylık dönemde, binanın toplam su gereksiniminin yüzde 38’i bu sistemle karşılandı.

Advert

AKILLI GENEL MÜDÜRLÜK BİNASI KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETİYOR

Bursagaz’ın Genel Müdürlük Binası 2 Bin Tondan Fazla Su Dönüştürerek Kullandı

Yeşil binalar kategorisinde değerlendirme yapan Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından, en yüksek sertifika seviyesi olan LEED Platinum Sertifikası’na (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) layık görülen binada, yenilenebilir enerji sistemleri de bulunuyor. Binada elektrik tüketiminin kontrolü otomasyon sistemi ile sağlanıyor. Enerji tüketim önceliğinin yenilenebilir enerji kaynaklarına verilmesi ile bina, enerji gereksiniminin önemli bir bölümünı kendisi üretiyor. Çatı ve cephesindeki güneş panelleri ve rüzgâr türbini sayesinde binanın elektrik enerji gereksiniminin bir bölümü güneş ve rüzgâr enerjisinden karşılanıyor.

Bunun yanında trijenerasyon sistemi sayesinde üretilen enerji sayesinde binanın enerji ihtiyacına büyük ölçüde katkı sağlanıyor. Bu sistemler sayesinde, enerji tüketiminde bir senede 84 konutun enerjisine eş değerde tasarruf sağlanıyor.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.