DOLAR
32,1877
EURO
35,0083
ALTIN
2.469,56
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

BUTEXCOMP ile Teknik Tekstil ve Kompozit Sektörleri Tedarik Zinciri İle Daha Rekabetçi Olacak

BUTEXCOMP ile Teknik Tekstil ve Kompozit Sektörleri Tedarik Zinciri İle Daha Rekabetçi Olacak
Advert
03.08.2023 19:20
34
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

BUTEXCOMP ile Teknik Tekstil ve Kompozît Sektörleri Tedarik Zinciri İle Daha Rekabetçi Olacak Bursa’daki teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerinin rekabetçiliğini artırmak için BUTEXCOMP Projesi kapsamında Tedarik Zinciri Eşleştirme Programı başlatıldı. Program ile firmaların ihracat kapasitesinin güçlendirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

BUTEXCOMP ile Teknik Tekstil ve Kompozit Sektörleri Tedarik Zinciri İle Daha Rekabetçi Olacak

BUTEXCOMP ile Teknik Tekstil ve Kompozit Sektörleri Tedarik Zinciri İle Daha

EKONOMİ – Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi Teknik Destek Projesi (BUTEXCOMP) kapsamında Tedarik Zinciri Eşleştirme Programı için tanıtım toplantısı düzenlendi. Firma temsilcilerinin katıldığı toplantı, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi ev sahipliğinde (BUTEKOM) gerçekleştirildi.

EŞLEŞTİRME ÇALIŞTAYLARI YAPILACAK

Teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerinin geleceğine yön veren bir çalışmaya imza atıldığını kaydeden BUTEKOM Genel Müdürü Murat Kurtlar, “Kesintisiz işleyen iyi bir tedarik süreci, sektörlerin geleceği açısından önemli bir avantaj. En iyi talep tahminlerini yapabilmek, kapasite planlaması, tedarikçi kalite yönetimi ve sipariş karşılamaya sahip olmak her geçen gün daha da önem kazanıyor. Dolayısıyla tedarik zinciri işbirliği, bunları sağlamanın en etkin yolu. BUTEXCOMP kapsamında bu bağlamda yapacağımız çalışmalar çok kıymetli olacak. Bu program da, uluslararası pazarlarda yaygın olan ve tedarik zinciri aktörlerinin işbirliğine dikkati çekmek için başlatıldı. Önümüzdeki günlerde girdilerle birlikte hazırlık çalışmalarını tamamlayacak ve eşleştirme çalıştayları ile devam edeceğiz. Teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörleri ile bunların alt sektörlerindeki firmaların yetkinliklerini ve rekabet güçlerini artırmasını amaçlıyoruz.” diye konuştu.

FİRMALARIN İHRACAT KAPASİTESİ GELİŞTİRİLECEK

Tedarik zincirinin; hammadde temininden son kullanıcıya ulaşana kadarki süreci kapsayan kritik bir sistem olduğunu belirten BUTEXCOMP Teknik Destek Uzmanı Serap Gültekin ise, “Bursa’da teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak, açık inovasyonu desteklemek, KOBİ’ler arasındaki işbirliğini ve ihracat kapasitelerini geliştirmek üzere eşleştirme çalışmaları yürütüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz farkındalık çalışması ile belirlediğimiz KOBİ’lerin program hakkında ve sonbaharda gerçekleştireceğimiz çalıştaylar hakkında bilgi sahibi olmasını sağladık. KOBİ’lerimizin beklentilerini de öğrendik. Bu program ile KOBİ’lerin eşleştirme yolu ile daha fazla bilgi alışverişinde olmaları gerekiyor. Program ile bu yöndeki gelişime, katma değeri artırmaya katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

BTSO tarafından yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi (BUTEXCOMP) Teknik Destek Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Advert

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.