DOLAR
32,2005
EURO
34,9903
ALTIN
2.500,60
BIST
10.703,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Çini mürekkebiyle Cumalıkızık

Çini mürekkebiyle Cumalıkızık
Advert
21.02.2019 14:14
621
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren müzelerde kentin asırlık kültürel mirası nitelikli sergi ve etkinliklerle gelecek nesillere aktarılıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve vakıf kültürünün tarihi koleksiyon ve objelerle anlatıldığı Bursa’da Vakıf Kültürü Müzesi, çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.  İlk Osmanlı köylerinden Cumalıkızık’ı farklı bir teknikle resmeden Ressam Raif Zor’un ‘Bir Vakıf Köyü Cumalıkızık’ çini mürekkebi sergisi sanatseverlerin beğenisini kazandı. 48 çini mürekkebi ile yapılmış tablonun izlenime sunulduğu sergi, açıldığı günden buyana yoğun ilgi görüyor.

Ressam Raif Zor’un Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’nde izlenime sunulan ‘Bir Vakıf Köyü Cumalıkızık’ çini mürekkebi resim sergisi sanatseverlerden tam not aldı.

 

Advert

Cumalıkızık ilham veriyor

Serginin açılında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez,  700 yıllık bir geçmişe sahip Cumalıkızık’ın sanat ile anılmasının kent kültürünün yaşatılması adına önemli olduğunu söyledi. Köyün geleneksel sokak dokusu, ahşap yığma evleri ve anıtsal yapılarıyla Osmanlı’nın kırsal yaşam tarzını bugün de sürdüren iyi bir örnek teşkil ettiğinin altını çizen Sönmez, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Cumalıkızık’ın birçok sanatçıya ilham verdiğini ifade etti.  Sergiye ilişkin bilgi veren Ressam Raif Zor ise ilk kez geçen yıl gördüğü Cumalıkızık köyüne hayran kaldığını söyledi. Sadece siyah çini mürekkebi kullanarak çalışmalarını gerçekleştirdiğini ifade eden Zor,  “Bir Vakıf Köyü Cumalıkızık” çini mürekkebi resim sergisinin kişisel 18. sergisi olduğunu belirtti.  Müze dostlarından yoğun ilgi gören sergi,  Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi müze galeri alanında 02 Mart 2019 tarihine kadar açık kalacak.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.