DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Diyabet deri enfeksiyon riskini arttırıyor

Diyabet deri enfeksiyon riskini arttırıyor
Advert
26.11.2019 13:30
317
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Türkiye’de ve dünyada diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor. Çağın salgını diyabetin özellikle çeşitli organlarda yarattığı etkinin istenmeyen sonuçlara neden olabildiğini belirten Dr. Kübra Esen Salman “Diyabetik hastalarda deri enfeksiyonları diyabeti olmayanlara göre yüzde 25-50 oranında daha sık görülüyor. Bu riski arttıran önemli faktörler arasında kan şekeri yüksekliği yer alıyor” açıklamasında bulundu.

Diyabet deri enfeksiyon riskini arttırıyor. Diyabetik hastalarda deri enfeksiyonları riskini arttıran faktörler arasında kan şekeri yüksekliği, his kaybı ve damar hastalıklarının yer aldığını vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman,“Diyabetik hastalarda vücudun savunma hücreleri kan şekeri yüksekliği nedeniyle görevini yerine getiremiyor ve böylece deri enfeksiyonlara eğilim artıyor” dedi. Diyabet deri enfeksiyon riskini arttırıyor

Deri enfeksiyonları hızlı bir şekilde tedavi edilmeli

Diyabetik hastalarda meydana gelen deri enfeksiyonlarının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Diyabetik hastalarda sık gördüğümüz deri enfeksiyonları; çıban olarak bilinen Folikülit/Furonkül dediğimiz kıl kökü enfeksiyonları, deri apseleri, kasık ve koltuk altı gibi katlantı bölgelerinde seyreden mantar ya da bakteriyel enfeksiyonlar, ayak üzeri, bacak ve yüz bölgesinde gelişebilen selülit/erizipel (yılancık) dediğimiz enfeksiyonlar ve ayak ve tırnak mantar enfeksiyonları olarak adlandırabiliriz” şeklinde konuştu. Enfeksiyonun türüne göre belirtilerinin de farklılık gösterdiğini anlatan Dr. Salman, “Özellikle selülit/erizipel gibi enfeksiyonlar tedavi edilmezse ateş, üşüme, titreme, halsizlik, ciddi bacak ağrısına sebep oluyor. Mantar enfeksiyonları tedavi edilmediğinde mantar yayılabilir ve bulaşıcılığı nedeniyle diğer bireyler de etkilenebilir” şeklinde konuştu.

Advert
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.