DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

“Facebook bir dijital çete”

“Facebook bir dijital çete”
Advert
19.02.2019 05:25
320
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

İngiltere Parlamentosu’nda Facebook ile ilgili hazırlanan rapor, sosyal medya devinin kendini düzenlemelerinde güvenilir olmayacağı; bu nedenle kapsamlı yeni bir yasaya tabi olmasını talep edecek.

İngiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı’na bağlı komite, sosyal medyada, yalan haber ve yanlış bilgilendirme konusunda tarihi bir karar sayılabilecek bir rapor hazırladı.

Guardian gazetesinin yer verdiği raporda, sosyal medya devi Facebook’a ve CEO’su Mark Zuckerberg’e yönelik sert eleştiriler yer alıyor

Raporda, 2014 yılından bu yana İngiltere seçimlerine dış bir müdahale olup olmadığının da araştırılması için hükümete bağımsız bir soruşturma açma çağrısı da yapılacak.

Gazeteye göre raporda, ‘Facebook bir dijital çete gibi davranıyor’. ‘Kendini kanunların üzerinde görüyor’. ‘Parlamentoyu yanıltıyor’. ‘Yaptıkları açıklamalar doğru değil’. ‘Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg İngiltere’deki milletvekillerine saygısızca davrandı’ gibi dünya genelinde Facebook’a yönelik yapılan suçlamalar yer alıyor.

Bugün Parlamento’ya sunulması beklenen raporda 170 farklı iddia ve 73 bilirkişiden ifadeler yer alıyor.

110 sayfadan oluşan raporda, Facebook’un Brexit konusunda yayınladığı reklamlar da inceleniyor.

Geçen yıl Zuckerberg, İngiltere merkezli Cambridge Analytica şirketinin 50 milyon kullanıcıya ait kişisel verileri, 2016 yılında düzenlenen ABD başkanlık seçimlerini etkilemek için kullanmakla suçlanması sonrasında zor günler yaşamış ve ifade vermesi istenmişti.

Zuckerberg olayla ilgili olarak İngiltere Parlamentosu’nun ifade çağrısını reddetmişti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.