DOLAR
32,2000
EURO
35,0903
ALTIN
2.521,92
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

FETÖ’nün toprağa gömdüğü diskler deşifre edildi

FETÖ’nün toprağa gömdüğü diskler deşifre edildi
Advert
25.02.2019 09:52
323
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Kerim Altıay, “FETÖ ile ilgili elimizde 1 milyon 840 bin materyal var. Bunların 1 milyon 393 bin 500’ünü inceleyip adli birimlere teslim etmiş durumdayız” dedi. Altıay, “Akıncı Üssü’nde ele geçirmiş olduğumuz yanmış ve toprağa gömülmüş disklerden elde ettiğimiz verilerde, FETÖ’nün Pensilvanya’dan almış olduğu talimatları birebir deşifre ettik” ifadelerini kullandı.

FETÖ/PDY soruşturmalarına konu olan dijital materyallerdeki verilerin tespitine ilişkin çalışmalar, EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesindeki uzman personel tarafından yürütülüyor.

Soruşturmalar kapsamında ele geçirilen ve aralarında tahrip edilenlerin de bulunduğu her türlü dijital materyal, alanında uzman polisler tarafından büyük bir titizlikle inceleniyor.

Bu materyallerde ulaşılan veriler, daha sonra rapor haline getirilerek ilgili makamlara teslim ediliyor.

Advert

BAŞKAN YARDIMCISI ALTIAY ÇALIŞMALARI ANLATTI
AA muhabirine çalışmalar hakkında bilgi veren EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Kerim Altıay, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında elde edilen dijital materyallerin incelendiği Adli Bilişim Şubesinin başarılı çalışmalarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Şubeye getirilen dijital materyallerdeki verilerin incelenip deşifre edildiğini belirten Altıay, daha sonra sonuçları adli makamlara ulaştırdıklarını dile getirdi.

Altıay, “Adli birimler, dijital delil olmadan maalesef mahkemeyi nihayetlendiremiyor. Mahkeme safhasının hızlı bir şekilde işleyebilmesi aslında buradan elde edilecek verilerle doğru orantılı. Biz de elimizden geldiğince birimlerimizde bulunan dijital materyalleri hızlı bir şekilde inceleyerek içindeki suç delilleriyle adli birimlere teslim ediyoruz.” diye konuştu.

“HAFTADA 20 BİN MATERYAL İNCELİYORUZ”
FETÖ ile mücadele sürdükçe dijital materyallerin gelmeye devam edeceğini kaydeden Altıay, şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda FETÖ ile ilgili elimizde 1 milyon 840 bin materyal var. Bunların 1 milyon 393 bin 500’ünü bugün itibarıyla inceleyip adli birimlere teslim etmiş durumdayız. Elimizde yaklaşık 446 bin bekleyen materyalimiz var. Bunu da en kısa zamanda bitireceğiz. Bu, teslim ettikçe arkası gelen bir süreç. Haftada ortalama 20 bin dijital materyal incelenirken aynı zamanda 5-10 bin civarında dijital materyal incelenmek üzere birimlerimize gönderiliyor.”

Yakalanacağını düşünen şüphelilerin dijital materyalleri tahrip etmeye çalıştıklarını anlatan Altıay, bu tür materyallerden birçok veriyi kurtarma başarısı gösterdiklerini dile getirdi.

“YAKILIP GÖMÜLEN DİSKLERDEN FETÖ TALİMATLARI ÇIKTI”
Altıay, şeytani akla sahip FETÖ mensuplarının geliştirdiği suç yöntemlerini deşifre etmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bunun da en güzel örneği, Akıncı Üssü’nde ele geçirilen dijital materyaller oldu. FETÖ’nün darbe girişimindeki rolünün tespit ve deşifresi yine bizim dairemizdeki arkadaşlarımızın çalışmasıyla ortaya çıktı. Orada ele geçirmiş olduğumuz yanmış ve toprağa gömülmüş disklerden elde ettiğimiz verilerde, FETÖ’nün Pensilvanya’dan almış olduğu talimatları birebir deşifre ettik.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.