DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı
Advert
20.02.2022 07:13
2.815
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika
Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı Ege Üniversitesinde 7 yıl önce çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Kula Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı

GÜNDEM –  – Ege Üniversitesinde 7 yıl önce çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Kula Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.
Çakıroğlu’nun, ölümünün 7. yıl dönümünde Kula ilçesinde bulunan Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen programla anıldı.

Kula Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen anma programında Çakıroğlu anısına lokma hayrı yapıldı, dualar edildi.

Kula Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Çakan, AA muhabirine, “Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun elem bir olay sonucu şehadet şerbetini içişinin yıl dönümünde lokma hayrını gerçekleştiriyoruz. Kula Ülkü Ocakları olarak ant içiyoruz nice Fırat’lar yetiştirmeye.” diye konuştu.

Anma programına Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Kula Ülkü Ocakları ve partililer katıldı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, ne zaman, neden öldürüldü? İşte, hayat hikayesi

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 7. yılında anıldı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015 tarihinde, yükseköğrenimine devam ettiği Ege Üniversitesi’nde tartıştığı karşıt görüşlü bir grup tarafından bıçaklı saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybetmişti. Tüm Türkiye’yi yasa boğan ölümünün ardından yedi sene geçti. Çakıroğlu, doğum gününde de ölüm yıldönümünde de unutulmuyor. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, kaç yaşındaydı, aslen nereli? Fırat Çakıroğlu’nun yaşam öyküsü haberimizde.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Ege Üniversitesi’nin Ülkü Ocakları sorumlusuydu. 20 Şubat 2015 tarihinde öğrenciler arasında çıkan kavgada karşıt görüşlü öğrencilerin bıçaklı saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Çakıroğlu ile birlikte 7 kişi de yaralandı. Saldırganlardan Nurullah Semo tutuklandı. 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN YAŞAMI

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 7. yılında 

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 1 Ocak 1991 tarihinde Konya’nın Akşehir ilçesinde dünyaya geldi.

Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu’nun tek çocuğuydu.

1996 yılında, öğretmen olan annesinin görevi nedeniyle ilkokul yıllarını Diyarbakır’da geçirdi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisiydi.

Aynı fakültede formasyon dersleri de alan Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusuydu.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesi’nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası bıçaklanarak hayatını kaybetti. Katil, 880 gün süren yargılanma döneminden sonra terör örgütü üyeliğinden 15 yıl, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU HATIRASI

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı, ölümünün ardından Tarsus’ta adına açılan spor merkezine ve Aydın Nazilli’de bulunan bir parka verildi. Ankara Elvankent’te de adına bir hatıra ormanı oluşturuldu. Çakıroğlu’nun ismi, İzmir’in Menderes ilçesinde bir spor tesisine ve Aliağa ilçesinde yapılan bir parka, Manisa’da ise bir kavşağa verildi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.