DOLAR
32,2093
EURO
35,0215
ALTIN
2.512,33
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Günün Fıkrası

Günün Fıkrası
Advert
14.11.2018 13:54
291
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırmızı et tüketimine ilişkin, “Vatandaşımız 2002’de 6 kilo et yiyormuş, bugün ise 15 kilo yiyor. Türkiye’nin refahı artmış ki et tüketimi 6 kilodan 15 kiloya çıkmış.” dedi.

Veyis Ateş’in Habertürk’te sunduğu Akılda Kalan programının bu haftaki konuğu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli oldu. Veyis Ateş sordu, Pakdemirli yanıtladı. Pakdemirli kırmızı et tüketimine ilişkin, “Vatandaşımız 2002’de 6 kilo et yiyormuş, bugün ise 15 kilo yiyor. Türkiye’nin refahı artmış ki et tüketimi 6 kilodan 15 kiloya çıkmış. Üretim çok arttı ama tüketime yetişmiyor” ifadesini kullandı. Pakdemirli, “15 Kasım’dan itibaren çeltik alımına başlayacağız. Ton başına 2 bin 2760 TL olarak belirledik.” dedi.

KIRMIZI ET TÜKETİMİ KONUSU
Bakan Pakdemirli, “Et bugün itibariyle de sorun ediliyor. İyi bir planlama yapılıyor. Eksik olan yanlarımız da var. Burada bir başarı yok demek yanlış. Benden öncekiler iyi iş yapmıştır dedim her zaman. Vatandaşımız 6 kilo et yiyormuş 2002’de. Bugün ise 15 kilo yiyor. Türkiye’nin refahı artmış ki et tüketimi 6 kilodan 15 kiloya çıkmıştır. Üretim çok arttı ama tüketime yetişmiyor. Kırmızı etle ilgili tüketim anlatışımızın bir kısmını beyaz ete kaydırsak Türkiye’nin etle ilgili bir sıkıntısı yok. Parayı kırmızı ete gömüyoruz.Bunların hepsini günlük yediğimiz şeyler içerisinde orantılı şekilde dağıtmalıyız. ” şeklinde konuştu.

”YERLİ TOHUMLARIN HİÇBİRİ GDO’LU DEĞİL”
Pakdemirli, buğday üretiminde ise Türkiye’nin kendine yettiğini kaydetti. Bakan Pakdemirli israfa da değinerek, “İsrafı azaltabilirsek Türkiye’nin gıda sorununun da önüne geçebiliriz. Yerli tohumların hiçbiri GDO’lu değil” dedi.

Bakan Pakdemirli, “Hazine arazilerinin kiralanması için lütfen başvurun.” şeklinde vatandaşlara çağrı yaptı.

Advert
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.