DOLAR
32,1428
EURO
35,1369
ALTIN
2.472,73
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C

Hamsi ve lüferde bolluk beklentisi

Okuma Süresi: < 1 dakika 1 Eylül prestijiyle denizlerde av dönemi başlayacak. Bu yıl palamudun az, hamsi ve lüferin ise bol olması bekleniyor.

Hamsi ve lüferde bolluk beklentisi
Advert
30.08.2023 20:28
37
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Su Eserleri Kooperatifleri Merkez Birliği İdare Heyeti Lideri Ramazan Özkaya, balıkçıların yeni av dönemi için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Bu sene palamut fazla yok fakat hamsimiz ve lüferimiz çok düzgün olacak” dedi.

Özkaya, AA muhabirine, 1 Eylül prestijiyle denizlerde başlayacak av dönemine ait değerlendirmede bulundu.

Balıkçıların bayramının 1 Eylül olduğunu lisana getiren Özkaya, “Bütün balıkçılar yeni av dönemi için hazırlıklarını tamamladı. Balıkçılarımız vatandaşa ucuz balık yedirmeye başlayacaklar.” sözünü kullandı.

Özkaya, denizlerde bilhassa kimi balıkların bollaştığı bilgisini vererek, “Bu sene palamut fazla yok lakin hamsimiz ve lüferimiz çok uygun olacak. Marmara’daki hamsilerde uzunluk sorunu olabilir. Uzunluk sorunu bittiğinde vatandaşımız bol bol hamsi yiyecek.” diye konuştu.

Advert

KOTA VE BÖLGESEL BALIKÇILIK ÖNERİSİ

Denizlerde stoklara dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Özkaya, denizlerin gelecek kuşaklara bırakılacağı unutulmadan avcılık yapılması gerektiğini bildirdi. Özkaya, balıkçıların yenilenebilir bir kaynak kullandığını belirterek şunları kaydetti:

“Balıkçılarımızın denizlerden balık çekerken dikkatli olması lazım. Stoklara ziyan vermeden balıkçılık yapılması için kota ve bölgesel balıkçılığın hayata geçirilmesini istiyoruz. Balıkçılarımız bu sayede belirlenen balığı yakaladıktan sonra çocuğuyla vakit geçirebilecek. Böylelikle stoklar üzerinde baskı azalacak. Bunu yapabilirsek şu an azalma eğiliminde olan stoklarımız evvel yatay düzeye gelir, sonra yükselmeye başlar.”

Vatandaşların da balık alırken uzunluklarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Özkaya, bu hususta gelecek ikaz ve şikayetlerin çok değerli olduğunu lisana getirdi.

DEPREMZEDE BALIKÇILAR DÖNEME HAZIRLANMAYA ÇALIŞIYOR

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen balıkçıların yaralarını sarmaya ve yeni döneme hazırlanmaya çalıştığına işaret eden Özkaya, bölgedeki balıkçılara ayrıyeten dayanak verildiğini anımsattı.

Özkaya, Türkiye’de yılda 370 bin ton balık avlandığını, kesimde direkt 60 bin kişinin çalıştığını ve iktisada büyük katkılar sağlandığını da kelamlarına ekledi. (AA)

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.