DOLAR
32,2741
EURO
34,7578
ALTIN
2.404,83
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Haşerelere karşı kışlak mücadelesi

Haşerelere karşı kışlak mücadelesi
Advert
29.11.2020 13:08
394
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Haşerelere karşı kışlak mücadelesi. Bursa Büyükşehir Belediyesi bir taraftan korona virüs salgınında bulaş riskinin ortadan kaldırılması için yoğun bir dezenfekte çalışması yürütürken, diğer taraftan özellikle yaz aylarında önemli bir halk sağlığı sorunu olan sivri sinek ve haşerelere karşı kışlak mücadelesi başlattı.

Haşerelere karşı kışlak mücadelesi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi, 38 araç ve 126 personelle başlattığı kışlak mücadelesinde özellikle sivrisinek ve haşere oluşumuna neden olan tüm alanda ilaçlama çalışması yapıyor.

Kışlak mücadelesinde yapılan ilaç uygulamaları sivrisinek larvalarının barındıkları ve üreme kaynakları olan; bina bodrumları, rögarlar, kapalı kanallar, fosseptik çukurları ve kalorifer kazan dairelerinin bulunduğu alanlarda yürütülüyor. Kent merkezi ve 17 ilçedeki cadde ve sokaklarda bulunan yaklaşık 75 bin adet rögarda kanal sisleme makineleri ile dumanlama çalışmaları yapılıyor.

50 bin lastik toplanıyor

Kışlak mücadelesi kapsamında; önemli bir sinek üreme alanı olan ve çevreye gelişi güzel atılan araç lastikleri de tek tek toplanıyor. Çevreye atılan bu lastiklerin iç kısmında yağmurlardan kaynaklanan su birikmesi ve lastiğin yapısı gereği suyun ısınıp belirli bir dereceye gelmesinin, milyonlarca sivrisineğin hızlı bir şekilde üremesine sebep olduğu belirtilirken; kış aylarında yapılan kışlak mücadelesinde il genelinde yaklaşık 50 bin adet lastik toplanıyor. Toplanan bu lastiklerle; öncelikle çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırılırken, aynı zamanda geri dönüşüme kazandırılarak ekonomiye katkı sağlanıyor.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.