DOLAR
32,2284
EURO
34,9786
ALTIN
2.408,88
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
31°C
Bursa
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
34°C
Salı Açık
31°C
Advert
Advert

Hazine’den piyasa yapıcılığı kriterlerinde düzenleme

Hazine’den piyasa yapıcılığı kriterlerinde düzenleme
Advert
14.11.2020 20:10
442
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Hazine’den piyasa yapıcılığı kriterlerinde düzenleme. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2021’e ilişkin piyasa yapıcılığı kriterlerini düzenledi.

Hazine’den piyasa yapıcılığı kriterlerinde düzenleme. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Piyasa Yapıcılığı Sistemi’nin uygulama usul ve esaslarını belirleyen “Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi” 2021 için revize edildi.

Bu kapsamda, 2021’de sisteme dahil olmak isteyen bankalar ile mevcut Piyasa Yapıcılığı Sistemi’nde yer alanların 18 Kasım’a kadar Bakanlığa yazılı olarak başvurması gerekiyor.

Piyasa yapıcı seçilebilmek için aday olan bankanın bağımsız denetimden geçmiş olması ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna sunulan en son mali tabloları itibarıyla sermaye yeterliliği oranının yüzde 12’nin altında olmaması gerekiyor.

Advert

Üçer aylık piyasa yapıcılığı dönemleri kapsamında başvuru yapmak isteyen bankaların kriter değerlendirme dönemlerinde birincil piyasada gerçekleştirilen Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ihraçlarından yapılan alım tutarının 2 milyar liranın altında olmaması, Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası’ndaki DİBS kesin alım satım işlemleri ile Borsa İstanbul’a tescil ettirilen işlemlere ilişkin tutarın da 10 milyar liranın altında olmaması gerekiyor.

ALT SINIR 300 MİLYAR LİRA

2021 yılı Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi’ne göre hak ve yükümlülükler değerlendirilirken; piyasa yapıcı bankaların 2020 Haziran itibarıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdiği konsolide olmayan bilançoları esas alınarak; 2021’de geçerli olmak üzere Bakanlıkça belirlenen alt ve üst aktif büyüklüklere göre söz konusu bankalar 3 gruba şöyle ayrıldı:

“Birinci grup bankalar; aktif büyüklükleri 500 milyar liranın üzerinde, ikinci grup bankalar; aktif büyüklükleri 300 ve 500 milyar lira arasında, üçüncü grup bankalar; aktif büyüklükleri 300 milyar liranın altında olanlar.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.