DOLAR
33,0372
EURO
35,9878
ALTIN
2.559,61
BIST
11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
34°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Az Bulutlu
35°C
Perşembe Az Bulutlu
36°C
Advert
Advert

HÜNERLİ ELLER YILDIRIM’DA YARIŞTI

HÜNERLİ ELLER YILDIRIM’DA YARIŞTI
Advert Advert
11.03.2018 20:08
297
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

 Yıldırım Belediyesi, damaklarda unutulmaz tatlar bırakan Bursa’ya özgü lezzetleri düzenlediği yemek yarışmasıyla yaşatıyor.

  YILDIRIM BELEDİYESİ TARAFINDAN 2.’Sİ DÜZENLENEN BURSA’NIN LEZZETLERİ YEMEK YARIŞMASI’NDA KATILIMCILAR EN BAŞARILI LEZZETİ SUNMAK İÇİN HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ.

Yıldırım Belediyesi tarafından 2.’si düzenlenen ‘Bursa’nın Lezzetleri Yemek Yarışması’nda hünerli eller, en iyi cevizli lokum, en iyi cantık, en iyi kelem sarması ve en iyi Bursa tatlısını (Kemalpaşa tatlısı, süt helvası, kestane şekeri, pekmezli ayva tatlısı) yapmak için kıyasıya rekabet etti. Bursa’nın meşhur tatlarının yaşatılması adına Barış Manço Kültür Merkezi’nde 86 yarışmacının katılımıyla yapılan yarışmanın jürisinde, dünyaca ünlü şef Ömür Akkor, Osman Eryılmaz, Necmettin Baştürk, Reşat Kahrıman, Özge Karaca, Cüneyt Aksoy, İsmail Al ve Yusuf Johanson yer aldı. Yarışmacılar yer aldıkları kategoriye göre hazırladıkları tatları jüri üyelerine sunarken, Bursa’nın tatları hem görsel sunum hem de lezzet bakımından değerlendirildi. Onlarca başarılı sunum arasında kazanan lezzeti belirlemede güçlük çeken jüri üyeleri yemekleri tadarken, yapım aşaması hakkında yarışmacılardan bilgi aldı.

ÜÇ KATEGORİDE DERECEYE GİRDİ

Advert

Yapılan değerlendirmeler sonucunda kelem sarması kategorisinde Ümmühan Çelik yarışmayı üçüncülükle tamamlarken, Fatma Karmuz ikinci ve Gülistan Doğru birinci oldu. Cevizli lokum kategorisinde Melike Odabaşı üçüncü, Mukaddes Tunç ikinci ve Nesibe Hasan birinci oldu. Cantık kategorisinde Nurcan Doğru üçüncü ve Melike Odabaşı ikinci olurken, Emre Erdal birinciliği kazanan isim oldu. Bursa tatlıları kategorisinde Fatma Yeşilağaç yaptığı pekmezli ayva tatlısı ile üçüncülüğü elde ederken, Seda Eçi kestane şekeriyle ikinci oldu. Cevizli lokum kategorisinde üçüncü ve cantık kategorisinde ikinci olan Melike Odabaşı, yarışmada sergilediği üstün başarısını Bursa tatlıları kategorinde birinci olarak kanıtladı. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği yarışma, en hızlı çiğköfte yeme yarışıyla da eğlenceli görüntülere sahne oldu. Yarışma sonucunda üçüncüler çeyrek altın, ikinciler yarım altın ve birinciler tam altınla ödüllendirildi. DÜNYACA ÜNLÜ ŞEF ÖMÜR AKKOR VE SEÇKİN JÜRİ ÜYELERİNİN KATILIMIYLA YAPILAN YARIŞMADA, BURSA’YA ÖZGÜ LEZZETLER OLAN CEVİZLİ LOKUM, CANTIK, KELEM SARMASI VE TATLI KATEGORİLERİNDE KIYASIYA MÜCADELE YAŞANDI.

Advert Advert
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.