DOLAR
32,2245
EURO
34,9793
ALTIN
2.505,17
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

HÜSEYİN EROL KARACABEY’İ SALLADI

HÜSEYİN EROL KARACABEY’İ SALLADI
Advert
17.11.2018 19:36
320
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey Belediyesi Başkan Aday Adayı Hüseyin Erol bugün seçim startını vererek seçim koordinasyon merkezinin açılışını yoğun bir kalabalıkla yaptı.

Üretim Odaklı Hazırladığımız planlama ile, kent ve kırsal mahallerimizin bütünleşmesi sağlanarak ” Üreticilerimiz İşlediği Topraklardan Umut Yeşertecek.

Karacabey’i tanıyalım;

Advert

Karacabey, Fatih Sultan Mehmet´in şehzadelerinden Alaaddin´in annesinin kardeşi olduğu için “Dayı” lakabı ile anılır.

Abdullah oğlu Dayı Karacabey; II. Murat döneminde Anadolu Beylerbeyi rütbesindedir.

İstanbul Kuşatmasında  Ayvansaray, Edirne Kapı ve Topkapı civarını kuşatan kumandan olup Osman Gazi´nin silah arkadaşlarından Emir Karaca Ali´nin torunudur.

Karaca Bey, Fatih Sultan Mehmet döneminde de önemli görevler üstlendi. Vezir rütbesiyle Rumeli Beylerbeyi atandı. Rumeli Hisarı’nın burçlarından birini, masrafını karşılayarak yaptırdı.

On bin askerin başında İstanbul kuşatmasına katıldı.

Ayvansaray’dan Tekfur Sarayı’na değin uzanan bölümün kuşatma sorumluluğunu aldı.

Ordunun topçu birliklerinin önemli bir bölümüyle, yaptırılan büyük toplardan bazıları da buyruğuna verildi.

Fetihten sonra Bizans’ın Trakya’daki son direnç noktalarının ele geçirilmesini sağladı.

Belgrad seferi öncesinde, İstanbul’da ele geçirilen bakır kapları, haç ve kilise çanlarını erittirip yeni toplar döktürdü.

Bunları Tuna Nehri üzerinden Belgrad, yakınlarına gönderdiği gibi, kendisi de kentin kuşatılmasına katıldı.

Dayı Karaca Bey, karşılaşılan zorlukları aşmak amacıyla Belgrad’ın batı ve kuzeyine doğru akın izni verilmesini istedi. Ancak dönemin öteki önde gelenleri, fetih sonrasında akın için kendilerine yer kalmayacağı düşüncesiyle bu iznin verilmesine karşı çıktılar.

Savaş kızıştı; kaleden atılan bir mermi, içinde bulunduğu korunağı yaktı ve maalesef Dayı Karaca Bey şehit oldu (20 Temmuz 1456). 

Cenazesi Mihalıç’a (Karacabey) getirilerek burada yaptırdığı imaretin yakınında defnedildi.

Mezar, ölümünden sonra yaptırılan ve günümüzde İmaret Camisi adıyla anılan caminin son cemaat yeri batı kubbesinin altında bulunmaktadır.

15. ve 16. yüzyıl kayıtlarında Dayı Karaca Bey’in vakıfları arasında Bursa’da bir kervansaray (adı Karacabey Hanı idi, günümüze kalmamıştır), beş dükkan, Yenişehir Ebe köyünde bir zaviye, İnegöl ve Yenişehir’in köylerinde üç değirmen, İnegöl Ortaköy’de bir kervansaray ve çeşitli tarlalar sayılmaktadır.

Karacabey’imizdeki Sorunlarını Biliyoruz .
Üretken Belediyecilik Çözümlerimiz ile Geliyoruz.

Emir Karaca Ali devletsiz, Dayı Karacabey milletsiz, Karacabey beysiz olmaz,

Dayı Karaca beye adam, Belediye’ye Başkan, Karacabey’e Hüseyin Erol gerek.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.