DOLAR
32,2074
EURO
35,0559
ALTIN
2.524,68
BIST
10.682,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

İNMEDE ERKEN TANI ÖNEMLİ!

İNMEDE ERKEN TANI ÖNEMLİ!
Advert
21.03.2019 11:32
309
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, nöroloji uzmanı ve acil hekimlerine yönelik olarak “Akut İskemik İnmede I.V. Trombolitik Tedavi ve Mekanik Trombektomi” eğitimi düzenledi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Bursa, Yalova ve Balıkesir illerinde görev yapan ve 50 kişiden oluşan nöroloji, radyoloji uzmanları ile acil hekimleri katıldı. Eğitimde alanında uzman akademisyenler tarafından katılımcılara çeşitli bilgiler aktarıldı.

Eğitimin açılışında konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sıklıkla ileri yaşlardaki kişilerin inmeye yol açan pıhtı nedeniyle beyin damar tıkanmasından etkilenerek, ölüm ya da yatağa bağımlı kalabildiğinin altını çizdi. Maddi ve manevi kayıplara neden olan inmede hastaların erken tedavisinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Bu eğitimi düzenleme amacımız, inme vakalarını ilk gören acil hekimlerimizin ve nörologların bilgi düzeyini arttırmaktır” dedi.

Advert

Hızlı Organize Olunmalı

İnmede ilk 4,5 saat içinde damar açıcı tedavinin ve ilk 6 saat içinde de anjiyografi uygulanması yolu ile pıhtının çıkarılmasının hastaların hayatını kurtardığının altını çizen Akan, “Bu sebeple inme organizasyonu süreci oldukça kısa tutulmalıdır. İnme hastalarında hastaneye ulaşma, tanı koyma, tetkik etme ve tedavi etme işlemlerinin, belirtiler ortaya çıktıktan sonraki ilk 4,5 saate sığdırılması gerektiğinden bu durum 112, hastane acil servisi, nöroloji bölümü, radyoloji bölümü ve inme ekiplerinin 7 gün 24 saat organize olup çalışmalarını gerektirmektedir. Bu kapsamda ilimizde gerçekleşen inme eğitimlerini çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

İnegöl’de Hayat Kurtaran Müdahale

Bursa’daki inme organizasyonu sayesinde geçtiğimiz aylarda İnegöl’deki bir hastanın hayatının kurtarıldığına dikkat çeken Dr. Akan, “İnegöl’de felç geçiren bir hastamız, ilk etapta 112 ambulansı ile hızlı bir şekilde İnegöl Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Burada daha önce eğitim alan Nöroloji uzmanı Dr. Eda Türk tarafından hastaya, toplardamar yoluyla pıhtı eritici tedavi uygulandı. Zaman kaybı olmadan ilk müdahalesi yapılan hasta, ardından ivedilikle Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan inme merkezimize başarılı bir şekilde ulaştırıldı” diye konuştu.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.