DOLAR
32,2773
EURO
34,8094
ALTIN
2.441,83
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

İnternet medyası 20 yıldır kanun bekliyor

İnternet medyası 20 yıldır kanun bekliyor
Advert
12.05.2018 14:20
277
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

İnternet medyasının 20 yılı aşkın süredir bir yasa beklediğini belirten CHP İstanbul 3. Bölge Aday Adayı Av. Remzi Kazmaz, 2014 yılında TBMM’de alt komisyonlardan geçen internet medyası tasarısının bir an evvel kanunlaşması gerektiğini söyledi.

100 BİN GAZETECİ KAYITDIŞI ÇALIŞIYOR

Av. Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada, internet medyasını Basın Kanunu kapsamına alan yasa tasarısı yasalaşmadığı için 20 binden fazla internet sitesinde 100 bini aşkın habercinin kayıt dışı çalıştığına dikkati çekti.

Türkiye’de 14-15 bin dolayında basın kartlı gazetecinin bulunduğunu, bu sayıya dahil olanların en az yarısının emekli olduğunu belirten Kazmaz, “Ne yazık ki internet medyasında aktif gazetecilik yapan 10 binlerce haberci gazeteci bile sayılmıyor” dedi.

Yeni nesil medyanın yasal çerçevesinin çizilmesi konusunda geç kalındığını vurgulayan Kazmaz şunları söyledi:

“Medyada, Basın İlan Kurumu’nun istediği zorunlu kadroların dışında kimseye basın sigortası yapmama uygulaması giderek yaygınlaşıyor. Gazetecilik neredeyse parça başı ücret ödenen part-time yapılan bir meslek haline geldi. İnternet medyası çalışanları ise gazeteci bile sayılmıyor. Bu yüzden TBMM’de bekleyen internet medyası kanun tasarısı mutlaka yasalaşmalı.

RESMİ İLANLAR İNTERNET MEDYASINDA DA YAYINLANMALI

Bu tasarıda internet medyası açısından olumlu iki konu var. Bunlardan birincisi internet haber sitesi çalışanlarının Basın İş Kanunu kapsamına alınarak basın işçisi sayılması. İkinci olumlu konu ise internet haber sitelerinde resmi ilan yayınlanabilecek olması. Bu durum internet haber sitelerini mali açıdan rahatlatacaktır. Resmi ilanlarda amaç; kamu duyurusunun en geniş kitlelere ulaştırılmasıdır. Milyonlarca ziyaretçisi olan internet medyası bugün ana akım medyadır. Resmi ilanların ve resmi reklamların böyle bir mecradan yayınlanmıyor olması büyük eksikliktir.”

CHP İstanbul 3. Bölge Aday Adayı Av. Remzi Kazmaz, milletvekili seçilmesi halinde onbinlerce yeni medya işletmesini, onbinlerce gazeteciyi ve yan sektörleri yakından ilgilendiren tasarının yasalaşması için çalışacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.