İstanbul’da ekmeğe yine zam! Fırınlar, geçtiğimiz hafta gramajı 210’a düşürülüp 3 liraya satılan ekmekleri yeni bir zamla 3.5 TL’den satmaya başladı. Kadıköy’de fırın işleten Vedat Yılmaz; “Geçen sene 106 liraya aldığım un bu sene 320 lira. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor” dedi.
EKONOMİ – İstanbul Fırıncılar Odası’nın 230 gram olan ekmek fiyatının 2 TL’den 2,5 liraya çıkarılmasını içeren talebi İstanbul Ticaret Odası’nca (İTO) 10 Kasım’da kabul edildi. Ancak fırınlar aradan 1 ay geçmesine rağmen zam üzerine zam yaptı. Geçtiğimiz hafta gramajı 210’a düşürülüp 3 liraya satılan ekmeğe yine zam geldi.
Kentte birçok fırın gramajını düşürdüğü ekmeği 3,5 liraya satmaya başladı. Kadıköy’de fırın işleten Vedat Yılmaz;
“Geçen sene 106 liraya aldığım un bu sene 320 lira. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor” dedi.
Ataşehir’de fırın işleten Alper Sandıkçı girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı zam yaptıklarını belirterek;
“Bizim için bu fiyatlarda ilerde çok ucuz olacak. Fiyatların artması bizi olumsuz etkiliyor. Hem vatandaşa karşı mahcubiyet yaşıyoruz. Bu durumun en mağdurları bizleriz. Un maliyetleri 1 yıl içerisinde yüzde 300 arttı. Yılbaşından sonra fiyatlar artarsa 4-5 lira olabilir. Bu şartlarda giderse birçok fırıncı yakında olmayacak” dedi. Kadıköy’de fırın işleten Vedat Yılmaz ise; “Geçen sene 106 liraya aldığım un bu sene 320 lira. Artık un fiyatları 2 ayda bir artıyor. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor. Maalesef müşteriler haklı olarak çok tepki gösteriyor. Elimizde değil artık üretim yapamama durumuna geldik” diye konuştu.
Yeniçağ