DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kimya Sektör Temsilcilerinin Yeni Durağı Can Azerbaycan

Kimya Sektör Temsilcilerinin Yeni Durağı Can Azerbaycan
Advert
23.01.2024 02:23
20
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Kimya Sektör Temsilcilerinin Yeni Durağı Can Azerbaycan. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği projeleri tüm hızıyla sürdürüyor.

Kimya Sektör Temsilcilerinin Yeni Durağı Can Azerbaycan

Kimya Sektör Temsilcilerinin Yeni Durağı Can Azerbaycan

Kimya Sektör Temsilcilerinin Yeni Durağı Can Azerbaycan

BTSO, üyelerinin uluslararası rekabetçiliğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Oda’nın ikinci Kimya UR-GE projesi kapsamında sektör temsilcileri, Özbekistan ve Rusya’nın ardından üçüncü yurt dışı faaliyetini, yüksek ihracat potansiyeli taşıyan Azerbaycan’da yaptı. Başkentte, ilk olarak Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ile bir araya gelen BTSO üyeleri, ardından Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) Başkanı Mürsel Rüstemov ve yönetim kuruluyla bir araya geldi. Bursa iş dünyası temsilcileri yaptıkları ziyaretlerde Azerbaycan’da yatırım ve ticaret olanaklarına ilişkin detaylı bilgiler edindi. BTSO Kimya UR-GE üyeleri Azerbaycan programı kapsamında Bakü’de bulunan 60’ın üzerindeki firmayla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma stratejisini desteklemek amacıyla önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen UR-GE projeleri kapsamında, BTSO’ya bağlı kimya sektörü temsilcileri, kardeş ülke Azerbaycan’da önemli bir iş gezisine imza attı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen bu ziyaret, sektör temsilcilerinin yeni iş birliklerini keşfetmeleri ve mevcut ticari ilişkilerini güçlendirmeleri açısından büyük önem taşıyor.

“250 Milyonluk Nüfusa Erişim Fırsatı”

Kimya Sektör Temsilcilerinin Yeni Durağı Can Azerbaycan

Kimya Sektör Temsilcilerinin Can Azerbaycan

Bakü’deki iş görüşmeleri, BTSO’nun küresel pazarda Türk kimya sektörünün konumunu güçlendirmek ve ihracat rakamlarını artırmak yönündeki kararlı duruşunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Azerbaycan ile tarihsel ve kültürel bağları bulunan Türkiye için, bu iş birliği, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da derinleştirilmesine katkı sağlayacak bir adım olarak görülüyor.

BTSO üyelerinin Bakü’de gerçekleştirdikleri görüşmeler, sektörel anlamda yeni pazar fırsatlarını değerlendirme, potansiyel iş ortaklıklarını tespit etme ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik stratejik planlamalar yapma imkanı sunuyor. Bu tür ziyaretler, aynı zamanda kültürel alışverişin ve karşılıklı anlayışın artırılmasına da katkıda bulunarak, iş dünyası için önemli ağ oluşturma fırsatları yaratıyor.

“UR-GE Projelerinin Önemi Bir Kez Daha Ortaya Çıktı”

BTSO’nun Azerbaycan’da gerçekleştirdiği bu ziyaret, Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda atılmış önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Kimya sektörü temsilcilerinin yürüttüğü bu proje, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının ekonomik iş birliklerine dönüşmesi adına büyük bir potansiyel taşıyor.

BU HABERDE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.