DOLAR
32,2000
EURO
35,0903
ALTIN
2.521,92
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Kur’an Müzesi’nde akademik çalışma

Kur’an Müzesi’nde akademik çalışma
Advert
26.03.2019 12:11
423
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Büyükşehir Belediyesi Kur’an ve El Yazmaları Müzesi, önemli bir akademik çalışmaya ev sahipliği yaptı.  Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, Müzeler Şube Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğinde iki gün süren Keşif-Tahkik-Neşir çalıştayında Türk- İslam tarihinde yazma eserlerin önemine dikkat çekildi.

 Tarihe ışık tutan Bursa’nın ‘yazma eserleri’ iki gün süren çalıştayda masaya yatırıldı.

Çalıştaya, Kültür Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli ve akademisyenler ile İstanbul Şehir Üniversitesi Toplum Bilimleri Fakültesi ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’ndan konunun uzmanları katıldı. Çalıştayda özellikle yazma eserlerin tanıtılması yolundaki akademik çalışmaların teşvik edilerek, akademisyenlerin ve lisansüstü öğrencilerinin yazma kaynaklarla arasındaki bağın güçlendirilmesi tartışıldı.  İlk iki oturumun Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’nde gerçekleştiği çalıştayın öğleden sonraki oturumları ise İlahiyat Fakültesi’nde devam etti. Çalıştayın ikinci gününde ise Bursa İnebey Yazma Eserler Kütüphanesi’nde sunumlar gerçekleştirildi.  Prof. Dr. Bilal Kemikli,  bu tür çalışmaların Bursa tarihinin aydınlatılması açısından önemine değindi ve öğrencilerin yazma eserler üzerinden kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Çalıştaya gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kemikli,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Advert

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.