DOLAR
32,2200
EURO
35,0544
ALTIN
2.523,01
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Meyvecilik Büyükşehir’le güç kazanıyor

Meyvecilik Büyükşehir’le güç kazanıyor
Advert
03.08.2018 12:41
276
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Türkiye’deki ahududu üretiminin yüzde 96’sının gerçekleştirildiği Bursa’da daha bilinçli üretim yapılmasını ve kalite ile çeşitliliğin artırılmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Bursalı çiftçiler ve kooperatif temsilcilerine yönelik Bosna Hersek’te inceleme gezisi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi adına geziyi organize eden Bursa Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül, Bursalı ahududu yetiştiricilerini en iyi şekilde bilgilendirerek, yerli ürünlerin dünya pazarlarında yer almasını istediklerini söyledi.

Kırsal kalkınmaya öncelik

Çiftçinin her alanda desteklenmesini ve kırsal kalkınmayı öncelikleri arasında tutan Büyükşehir Belediyesi, bilinçli üretim ve kaliteli ürün yetiştiriciliği için sektör temsilcilerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’deki ahududu üretiminin yüzde 96’sının yapıldığı Bursa’da çiftçilerin bu alanda daha da bilinçlendirilmesini isteyen Büyükşehir Belediyesi, ‘Kaliteli Ahududu Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında Bosna Hersek’e 3 günlük inceleme, eğitim ve iş gezisi düzenledi. Bursa Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit’in de katıldığı gezide, Bursalı üreticiler ve kooperatif temsilcileri ‘kaliteli ahududu yetiştiriciliği hakkında’ konunun uzmanlarından bilgiler aldı.

Advert

3 günlük yoğun program

Bursa Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül ve beraberindeki ekibin Bosna Hersek’teki ilk teması dış ticaret odasıyla oldu. Bosna Ticaret Odası Başkanı Mirsad Yaşarspahiç, Dış Ticaret ve Ekonomi İlişkileri Bakanlığı Tarım Uzmanı Amir Luboviç ve Çilekgil Üreticileri Derneği Başkanı Enver Avdiş’ten ‘Bosna’daki iş fırsatları konusunda’ brifing alan Bursalı sektör temsilcileri, ardından ikili görüşmelere geçti. Genel Müdür Fetullah Bingül ile beraberindeki ekip, Bosna’daki ikinci gün ise Ustikolina’da Çilekgil Üreticileri Birliği temsilcileri ve VIP Drina firmasının sahibi Semir Nevoriç ile teknik toplantıya katıldı. Toplantının ardından, Ustikolina ve Olovo’da saha gezisi düzenlendi, teknik inceleme yapıldı. Bursalı sektör temsilcilerinin temasları, üçüncü gün Bugujno ve Zenica’da sürdü. Park Prinçeva’da gerçekleşen değerlendirme toplantısının ardından, Bursalı ekibin Bosna temasları son buldu.

Hedef: Dünya pazarları  

Bursa Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül, tarımın bilinçli yapılmasını, doğru cinslerin yetiştirilmesini ve çeşitliliğin artırılmasını sağlamak amacıyla ‘Kaliteli Ahududu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Bosna Hersek’i ziyaret ettiklerini söyledi. Dünyanın en kaliteli ahududularının Bosna Hersek’te üretildiğini vurgulayan Bingül, “;Yaptığımız bu iş gezisi, çok verimli oldu. Temaslarımızda artılarımızı ve eksilerimizi gördük. İnşallah, buradan elde ettiğimiz tecrübeleri ‘Bursa’da üretilen ürünler için’ uygulamaya alacağız. En azından Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimize bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Şehrimizde yetişen ahududu ve benzeri üzümsü meyveleri dünya pazarlarında görebilmeyi arzuluyoruz. Çiftçimiz kazansın, şehrimiz kazansın, ülkemiz kazansın istiyoruz”; dedi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.