DOLAR
32,2733
EURO
34,8101
ALTIN
2.406,14
BIST
10.302,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

MİMAR SİNAN ESERLERİ ESKİZ YARIŞMASI SONUÇLANDI.

MİMAR SİNAN ESERLERİ ESKİZ YARIŞMASI SONUÇLANDI.
Advert
24.04.2018 12:46
289
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Mimar Sinan Eserleri Eskiz Yarışması sonuçlandı.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından Mimar Sinan’ı Anma Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mimar Sinan Eserleri Eskiz Yarışması’nda dereceye girenler belli oldu.

38 eserin değerlendirildiği yarışmada birincilik ödülü Ruhin Alibayli’ye, ikincilik ödülü de Harika Shehabi’ye gitti. Yarışmanın üçüncülük ödülü ise iki yetenekli kalem Mohamed Abdellatif ile Ceyda İlhan’a verildi.

Ödül töreni ve anma etkinliğinde konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, yarışmaya çizim gönderen ve dereceye giren gençleri tebrik etti. Şahin, “Bu kadar genç arkadaşımı burada görüyor olmak, gelecek adına bizleri ümitlendiriyor. Yeni bir yönetim olmamıza rağmen birçok etkinliğe ve ziyarete imza attık. Bunların haricinde Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin, kendi projelerini ürettiği bir sistematiği hayata geçirmek istiyoruz. Vefatının üzerinden 430 yıl geçmiş Mimar Başı Koca Sinan’ı hala bugün rahmetle anıyoruz. Geçmişin gölgesini üzerinizden eksik etmeyin. Gayemiz kendisinin bıraktığı miraslara sahip çıkabilmek ve bu mirasları geleceğe taşımak” dedi.

“Milletçe övünmeliyiz”

Yapılan ödül töreninin ardından söyleşiye geçildi. Söyleşide ilk olarak konuşan ve Mimar Sinan’ın Mekan Anlayışı konulu bir sunum gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Akademisyenlerinden Doç. Dr. Özlem Köprülü Bağbancı da Mimar Sinan’ın mekan anlayışının, vakıf sistemi olmadan anlatılamayacağını söyledi. Bağbancı, “Sinan’ı tanımak şüphesiz eserlerini gezmekle ve yakından görmekle mümkün. Milletçe Sinan’la övünmek elbette ki hakkımız ancak onun eserlerini en doğru şekilde koruyup yaşatmak boynumuzun borcudur” dedi.

Altyapınız olmadan anlayamazsınız

Bağbancı’nın ardından konuşan Yüksek Mimar Tevfik İlter de herhangi bir mimarı anlamak için kişide bir altyapın olması gerektiğine dikkat çekti. İlter, “Herhangi bir bilginizin olmadığı konuda bir sonuç bulamazsınız. Çünkü hükümler, yeni fikirler, yeni düşünceler ya da bir başkasının yaptıklarına ait anlayışlar ancak o konuya ait bir altyapınız olmasıyla mümkündür. Bu yüzden Mimar Sinan’ı anlamak ‘bir akşam yatıp, niyetlenip sabah uyanmak’ değildir. Mimar Sinan’ın yapılarını sadece isimleriyle görmekle de değildir, içini gezmekle de değildir. Aslında bütün o dönemin, hatta daha öncesinin, belki en başından itibaren insanın yapı kültüründe Sinan’a gelene kadar neler yaptığını kavramak gerek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.