DOLAR
32,1872
EURO
35,1146
ALTIN
2.470,17
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

Öğretmenler için yeni model

Öğretmenler için yeni model
Advert
25.02.2019 19:13
354
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Öğretmenlerin mesleki gelişimi için yeni model geliştirildi. 2019’da bir paket halinde, mesleki gelişim eğitimleri düzenlenecek. Bu kapsamda 8 bin 400 öğretmen işbaşı eğitimi alacak.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak 2023 Eğitim Vizyonu‘nu açıkladıktan sonra mesleki ve teknik eğitimde, sektörel iş birliklerine yenilerini eklediklerini belirtti.

Öğretmenlere yurt dışı eğitimi

2018’de iş birliği protokolleri kapsamında gerçekleştirilen 56 faaliyete, 1.057 öğretmenin katıldığını ve 417 gün ve 2 bin 668 saat işbaşında eğitim aldıklarını bildiren Özer, “Bu faaliyetlerle meslek alanlarında görev yapan öğretmenlerin yüzde 1,91’i işbaşında eğitim gördü. 2018’de gerçekleştirilen projeler kapsamında, 1.250 öğretmen, eğitim için yurt dışına gitti. Toplamda ise 1.322 alan öğretmeni, yurt dışında eğitim programlarına katıldı. 2018’de toplam 2 bin 379 alan öğretmeni de mesleki gelişim eğitimlerine katıldı.” bilgisini verdi.

İşbaşı mesleki eğitim

Mahmut Özer, mesleki ve teknik eğitimde son aylarda attıkları adımların ve iyileştirmelerin en önemli ayağını, alan öğretmenlerinin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimlerinin oluşturduğunu, 2019’da çok sayıda eğitimi bir paket halinde uygulamaya koyacaklarını bildirdi.

Öğretmenler, savunma sanayi alanında da eğitilecek

Özer, öğretmen eğitimlerine ilişkin, “2019’da 3 bin 400 öğretmenimiz işbaşında, 4 bin öğretmenimiz ise uzaktan eğitim alacak. Yeni imzaladığımız protokoller kapsamında ise 500 öğretmenimize sektör tarafından işbaşında eğitim verilecek. Ayrıca Savunma Sanayi Başkanlığımızla yürüteceğimiz ortak iş birliği kapsamında da savunma sanayi ile ilgili alanlardaki 500 öğretmenimize, kapsamlı mesleki gelişim eğitimi vermeyi planlıyoruz. Dolayısıyla 2019’da toplam 8 bin 400 öğretmenimize yönelik işbaşı eğitimi planlamasını tamamladık. 2019’da, geçen seneye oranla işbaşı eğitimi alacak öğretmen sayısında yaklaşık 4 katlık artış gerçekleşecek.” dedi.

Advert

İlk yurt dışı eğitimi yapay zeka üzerine

Bakan Yardımcısı Mafmut Özer, alan öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine destek vermek için ilk etapta 10 öğretmenin, yapay zeka uygulamalarına yönelik iki haftalık eğitim almak üzere Almanya’ya gideceğini söyledi.

18 Şubat-1 Mart 2019 arasında Berlin Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan Dağıtık Yapay Zeka Laboratuvarı’nda (DAI-Labor) verilecek eğitime; İstanbul, Ankara, Manisa, Bitlis, Eskişehir, Kastamonu ve Zonguldak’tan öğretmenlerin katılacağını aktaran Özer, laboratuvarda, yenilik üretmek ve akademik çalışmaları günlük uygulamalara çevirmeye yönelik faaliyetler yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.