DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Tarama ile Serviks Kanserine Karşı Önlem Alın!

Tarama ile Serviks Kanserine Karşı Önlem Alın!
Advert
11.01.2021 11:36
294
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Tarama ile Serviks Kanserine Karşı Önlem Alın! Seviks (Rahim Ağzı) kanserinin erken teşhis ile tedavisinin % yüz mümkün olduğu belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, erken teşhis için Serviks kanseri taramalarının önemine dikkat çekti.

Tarama ile Serviks Kanserine Karşı

Tarama ile Serviks Kanserine Karşı Önlem Alın!

1-31 Ocak Serviks Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açıklamalar yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Serviks kanserinin dünya çapında kadınları en çok etkileyen, etkili tarama yöntemleriyle erken tanınıp, tedavi edilebilen ve böylece hastalığa bağlı ölüm oranlarının önemli ölçüde azaltılabildiği kanser türlerinden biri olduğunu belirtti.

Serviks Kanseri yaygın bir hastalık

Tarama ve erken teşhis ile tedavisi % yüz mümkün olduğunun önemini vurgulayan Dr. Yavuzyılmaz, rahim ağzı kanserinin HPV ile ilişkili olan en yaygın hastalık olduğu bilgisini verdi.

Neredeyse tüm rahim ağzı kanserlerinin HPV enfeksiyonu sebebiyle geliştiğini söyleyen Dr. Yavuzyılmaz, “HPV’nin tespiti, erken dönemde rahim ağzındaki kanser öncülü değişikliklere işaret ederek, kanser teşhisini kolaylaştırmaktadır.

Günümüzde rahim ağzı kanserini önlemeye ya da erken bulmaya yardımcı olmak üzere geliştirilmiş iki tarama testi yaygın şekilde kullanılıyor” dedi.

Ücretsiz Tarama

Türkiye’de uygulanmakta olan Ulusal Kanser Tarama Programı’na göre, tarama standartları doğrultusunda 30-65 yaş aralığındaki kadınlara her 5 senede bir HPV ve Pap Testi uygulandığını vurgulayan Dr. Yavuzyılmaz, “Pozitif olgular teşhis merkezlerimize ileri tetkik için gönderilmektedir.

Rahim ağzı kanseri taramaları bedava dağıttığı olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde yapılmaktadır” biçiminde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz son olarak, Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı COVID-19 Pandemisinde Enfeksiyon Kontrol Önlemleri Rehberi doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınarak, kanser taramalarının devam ettiğini söyledi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.