DOLAR
32,1979
EURO
34,9907
ALTIN
2.520,75
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

TESİAD Başkanı Dizdar’dan YEP değerlendirmesi

TESİAD Başkanı Dizdar’dan YEP değerlendirmesi
Advert
22.09.2018 14:52
263
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Tekstil Sanayici ve İşadamları Derneği (TESİAD) Başkanı Cüneyt Dizdar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’na (YEP) ilişkin, “Net bir ekonomik tablonun çizilmesi ve buna ilişkin somut adımların atılacak olması memnuniyet verici.” ifadesini kullandı.

Dizdar, yazılı açıklamasında, “Dengelenme, Değişim ve Disiplin” sloganıyla açıklanan YEP’i değerlendirdi.

Kamu maliyesinin disipline edilmesiyle oluşacak kaynağın yatırım alanlarına çekileceğini, bu sayede istihdamın da artacağını belirten Dizdar, “YEP, Türk ekonomisinin önümüzdeki üç yılı için temel makro parametreler ile hedeflediği düzeyler, üretim, tasarruf, yatırım ve ihracat açısından reel sektöre vadettiği açılımlar bağlamında bir vizyon ortaya koymuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

Piyasaların beklentileri doğrultusunda atılacak adımların ekonomiyi dengeleyeceğini aktaran Dizdar, “Net bir ekonomik tablonun çizilmesi ve buna ilişkin somut adımların atılacak olması, memnuniyet verici.” ifadesini kullandı.

Advert

Dizdar, YEP ile Türkiye’nin üretim ekonomisinin önceleneceğini, cari açık ve enflasyonla mücadele ile finansal istikrar vurgusunun piyasalar açısından önemli bir karşılığı olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Program, ülkemizin çok hassas bir dönemden geçtiği bu günlerde üreticimizin ve sanayicimizin motivasyonu için önemli bir güç kaynağı olmuştur. Büyüme hedefleri, enflasyon, cari açık, enerji ve katma değeri yüksek sektörler açısından bakıldığında süreç, sağlıklı bir şekilde ilerleyecektir. Uygulanabilir ve gerçekçi hedefler içeren programın piyasayla uyuşan bir nitelikte olması ve beklentilere cevap vermesi, iş dünyası adına son derece anlamlı. Makroekonomik bir model niteliği taşıyan program, hem orta hem de uzun vadede ekonomik istikrara katma değer sağlayacaktır.”

Programda ihracata yapılan vurguya değinen Dizdar, “Bu süreçten çıkışımızın püf noktası, daha fazla ihracat yapmak. Bu sayede döviz kuru dengelenebilir ve ithalata dayalı sektörlerde döviz kuru baskısı azalacağı için iş adamı, ihracatçı, esnaf ve vatandaş rahat bir nefes alabilir.”  açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.