DOLAR
32,2530
EURO
34,7494
ALTIN
2.398,91
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

Truva Savaşı Olmayacak Sahnede

Truva Savaşı Olmayacak Sahnede
Advert
05.02.2020 23:14
362
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Truva Savaşı Olmayacak Sahnede. XX. yüzyıl ilk yarısı Fransız tiyatrosu oyun yazarları konu ve kişilerini söylencelerden alarak tamamen dünyasal ve çağdaş bir düzlemde gerçeğin arayışına götürmüşlerdir. ”Truva Savaşı Olmayacak” sahnede.

Truva Savaşı Olmayacak Sahnede. Böylece “gerçek dışı” olandan “gerçeğe” varmak, insanoğlunun dünyaya gelişinden itibaren yazgısıyla amansız ve sürekli yenilmeye yazgılı çatışmasını sergilemek bu dönem tiyatrosunun temel izleklerinden biri olmuştur.

Truva Savaşı Olmayacak

Yer: Podyum Sanat Mahal – Saat: 20:00 – Tarih: 17 Şubat 2020 – Pazartesi

Yer: Konak Kültürevi – Saat: 20:00 – Tarih: 24 Şubat 2020 – Pazartesi

Bilet Fiyatları: Tam 30 TL – Öğrenci 20 TL

Rezervasyon: 0537 492 9667

Truva Savaşı Olmayacak 

Truva Savaşı Olmayacak

ETKİNLİK AÇIKLAMASI:

Var mısınız bu sefer “olmayacak”ı deneyelim?
Evet, Hektor istemese olmazdı.
Hayır, Paris Helen’i bırakmazdı.
Olur mu canım yazgıya karşı çıkılır mı?
Çıkılmaz mı?
E, deneyelim görelim…

Uyarlayan ve Yöneten: Utku Duman
Çeviren: Tahsin Saraç
Dramaturji: Banu Çakmak Duman
Afiş Tasarım: Tekin Aytekin
Oyuncular: Cansu Tekoluk, Cihat Temel, Faruk Oğur, Mehmet Ali Dönmez, Seher Timurçin, Sergen Bölük, Serhat Koca, Tuba Bayram

Böylece “gerçek dışı” olandan “gerçeğe” varmak, insanoğlunun dünyaya gelişinden itibaren yazgısıyla amansız ve sürekli yenilmeye yazgılı çatışmasını sergilemek bu dönem tiyatrosunun temel izleklerinden biri olmuştur.

Bu bizzat oyun yazarlarının keyfi bir değişiklik istenci değil, öncelikle toplumsal koşulların kendisinden kaynaklanan bir olgudur.

Bu koşullar çalışmada sıklıkla tekrarlanan bitmek bilmez savaşlardır. 1920–1945 yılları arasında, söylencelerin yeniden yazımı akımıyla, yazarlar eskilerin düşüncelerini değil, eserlerindeki evrensel temaları yeniden ele almayı amaçlamışlardır.

Böylece modernleşmiş, ya da Giraudoux’nun deyimiyle, “tozu alınmış” söylence, insanoğlunun acıklı durumunu ifade etmeye uygun bir araca dönüşmüştür.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.