DOLAR
32,2228
EURO
34,7463
ALTIN
2.408,09
BIST
10.243,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

Türkbank’ın satışında altın hisse sürprizi

Türkbank’ın satışında altın hisse sürprizi
Advert
27.03.2023 13:07
152
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Türkbank’ın satışında altın hisse sürprizi Basına kapalı yapılan ihalede değerinin çok altında satıldığı iddia edilen Türkbank’ın satışına elinde ‘altın hisse’ olduğunu söyleyen DP Genel Başkan Yardımcısı Tunay’dan itiraz geldi.

Türkbank’ın satışında altın hisse sürprizi

Türkbank’ın satışında altın hisse sürprizi

EKONOMİ – Türkbank’ın satışında altın hisse sürprizi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) İhracatı Geliştirme A.Ş’ye (İGE) 455 milyon TL’ye satma hazırlığı yaptığı Türk Ticaret Bankası’na (Türkbank) sürpriz ortak çıktı. Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, Türkbank’ı 1913 yılında dedesi Hacı Adem İbrahim Beyzade’nin kurduğunu, o günden bugüne Türkbank’ın ‘altın hisse’ sahibi ortağı olduklarını söyledi. Türkbank’ın altın hisse sahibine sorulmadan hiç kimseye satılamayacağını ifade eden Tunay, altın hisseyle ilgili haklarını kullanmak için mahkemeye dava açacaklarını bildirdi.

 

ORTAKLIĞI VAR

SÖZCÜ’ye konuşan Tunay, dedesi Hacı Adem İbrahim Beyzade’nin en büyük ortak ve kurucu yönetim kurulu başkanı olarak yıllarca bankayı yönettiğini belirtirken, “Bankanın ana kuruluş sözleşmesinde ortaklığımız ve altın hisse sahibi olduğumuz yazıyor. Altın hisse sahibi ortak olarak yıllarca bankayla yazışmalarımız oldu. Bir çok kararda dedemin yasal mirasçısı anneannemizden onay alındı. Ancak bu son satış bize haber dahi verilmeden yapıldı” dedi. Faik Tunay, satışla ilgili olarak fon yetkilileriyle görüşüp altın hisseyi hatırlattıklarını, ancak kendilerine ana sözleşmenin kayıp olduğu açıklamasının yapıldığını ifade etti.

 

Tunay, “Bankanın kuruluş ana sözleşmesinin kayıp olduğu söyleniyor. Koskoca bankanın ana sözleşmesi nasıl kaybolur? Ana sözleşmenin 3 sayfası zaten bizde var. Arşive biz girip bakalım diyoruz, bize de izin vermiyorlar. Adeta operasyon çekildi, yangından mal kaçırır gibi ihale yapıldı.  Kayıtların ortaya çıkarılması için dava açacağız” dedi.

Değerinin çok altında satıldı

Faik Tunay, 110 yıllık tarihi bankanın lisans değeri ve varlıkları dikkate alındığında çok ucuz fiyata satılmak istendiğini, halka kapalı ihalede yeterli rekabet ve yarışmanın da oluşmadığını savundu. Tunay, Türkbank’ı savunma sanayine finansman desteği sağlayan bir bankaya dönüştürmek için aile olarak proje hazırladıklarını, ancak projeyi Cumhurbaşkanlığına bütün girişimlerine rağmen ulaştıramadıklarını söyledi. Bankanın ihracatı desteklemesini yanlış bulmadıklarını ifade eden Tunay, ancak satış yöntemi ve değerine itiraz ettiklerini belirtti.

Kaynak: Sözcü

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.