DOLAR
32,1924
EURO
35,0120
ALTIN
2.516,31
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

UNESCO alanlarına yeni strateji

UNESCO alanlarına yeni strateji
Advert
20.10.2018 11:54
272
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Bursa Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık’ın 2013 – 2018 Yönetim Planı’nı revize etmek için düğmeye bastı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda hazırlanan “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” isimli adaylık dosyasıyla 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Hanlar Bölgesi (Orhan Gazi Külliyesi ve Çevresi), Sultan Külliyeleri (Hüdavendigar, Yıldırım, Yeşil, Muradiye) ve Cumalıkızık Köyü’nün korunması, yaşatılması, değerlendirilmesi ve değişimin ihtiyaçlarına cevap verebilmesi amacıyla yönetim planında revizyona gidiliyor. Revize edilecek olan Yönetim Planı’na girdi oluşturmak için profesyonel moderatörler yönetiminde, bilgi ve fikirlerin ortak akıl süzgecinden geçirildiği, alanların korunmasına yönelik hedef ve eylemlerin belirlendiği Strateji Arama Toplantıları Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Advert

Strateji Arama Toplantısı, Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, Yönetim Planı revizyonunu yürüten Akan Mimarlıktan Tanju Verda Akan ve Strateji Arama Toplantısı Moderatörü Adnan Almeman’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Bursa’nın değerlerini uluslararası camiaya daha iyi tanıtabilmek ve tarihi mirası daha etkili yönetebilmek amacıyla iki gün süren toplantılara kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik oda temsilcileri, çarşı yöneticileri, muhtarlar, alanda yaşayan yerel halktan oluşan toplam 138 kişi katıldı.

 

Toplantıda yönetim, kültürel değerler-koruma ve planlama, sosyal-ekonomik yapı ve çevresel düzen, eğitim ve bilinçlendirme, turizm-tanıtım-ziyaretçi yönetimi, erişilebilirlik-ulaşım, acil durum ve afet yönetimi gibi çeşitli temaları içeren konular hakkında görüşler alındı. Katılımcılar toplantıdaki değerli fikirleriyle Dünya Miras Alanlarının uluslararası normlara uygun yönetilebilmesine yardımcı olacak Yönetim Planı’nın revizyonuna katkı sağladı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.