DOLAR
32,2015
EURO
35,0201
ALTIN
2.515,67
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Yabancı öğrenciler BUSMEK’te

Yabancı öğrenciler BUSMEK’te
Advert
09.08.2018 10:30
326
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Dünyanın dört bir yanından Bursa’ya gelen yabancı misafirler, BUSMEK Merinos Kurs Merkezi’nde çini tabak boyadı, Mesleki Eğitim Merkezi’nde dolma sardı, mantı ve pasta yaptı.

BUSMEK, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi ve Yunus Emre Enstitüsü’yle ortaklaşa yürüttü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen öğrencileri ağırladı. 24 farklı ülkeden Bursa’ya gelen öğrenciler, hem şehri gezdi hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buldu. İtalya, Fransa, Amerika, Arjantin, Gana, Mısır, Malezya, Nijerya ve İngiltere gibi ülkelerde yaşayan öğrenciler, BUSMEK’te düzenlenen programda, çini sanatını ve Türk yemekleri yapmayı öğrendi. Dolma saran, mantı ve köfte gibi yemekler pişiren öğrenciler, yaptıkları yemekleri hep birlikte yedi.

Advert

Türk yemeklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Malezyalı Xın Yı Tan, “Bugün sarma sarmayı öğrendik. Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Türk insanını, kültürünü ve yemeklerini çok beğendim. Osmanlı tarihinin Bursa’daki kalıntılarını görmek, beni çok heyecanlandırdı. Kendi ülkeme döndüğümde, öğrendiğim tüm yemekleri yapacağım”; dedi.

Nijerya’dan gelen Njideka Dimgba ise, “Türk mutfağı ile bazı yemeklerimiz benziyor. Ancak Nijerya’ya gittiğimde, sarma sarmaya devam edeceğim. Bizim için güzel bir deneyim oldu. Türk insanının misafirperverliği beni çok mutlu etti. Bursa’nın ise dağından denizine her şeyi ile yeşil bir şehir olması dikkatimi çekti” diye konuştu.

Yabancı öğrencileri Bursa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander, Bursa’nın iklimi, sanayisi ve tarihiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.