DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Yıldırımlı Kadınlar İğne Oyalarını ilmek ilmek işliyor

Yıldırımlı Kadınlar İğne Oyalarını ilmek ilmek işliyor
Advert
19.01.2022 18:04
1.225
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Yıldırımlı Kadınlar İğne Oyalarını ilmek ilmek işliyor Yıldırım Belediyesi; zengin bir çeşitliliğe ve köklü bir geçmişe sahip olan iğne oyasını Yıldırımlı kadınların elinde yaşatıyor.

Yıldırımlı Kadınlar İğne Oyalarını ilmek ilmek işliyor

Yıldırımlı Kadınlar İğne Oyalarını ilmek ilmek 

BURSA – Kadınların el becerilerini ekonomik değere dönüştüren Yıldırım Belediyesi; Teferrüç Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde haftanın 3 günü iğne oyası kursu veriyor. Günlük 8 saat süren eğitimlerde kursiyerler tel kırma, gölge işi, basit nakış iğne teknikleri gibi iğne oyasının püf noktalarını öğreniyor. Geleneksel Türk motiflerini modernize ederek günümüze uyarlayan Yıldırımlı kadınlar; çeyiz ürünleri, bohçalar, salon takımları gibi birbirinden farklı ürünler ortaya koyuyor.

ANADOLU KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN ‘İĞNE OYASI’, YILDIRIM BELEDİYESİ TARAFINDAN YAŞATILIYOR.

Yıldırımlı Kadınlar İğne Oyalarını ilmek ilmek 

AİLE BÜTÇESİNE İLMEK İLMEK KATKI

Türk kültürünün en önemli örneklerinden birinin iğne oyası olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz;

” Bu kültürel mirasın tanınmasını, korunmasını ve günümüzle modernize ederek yaşatılmasını önemsiyoruz. Teferrüç Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezimizde verdiğimiz iğne oyası kursu ile yeni yetenekleri keşfederek, özgün eserler üretmeye teşvik ediyoruz. Yıldırımlı kadınlar ilmek ilmek işlediği iğne oyaları ile hem kaliteli vakit geçiriyor hem de aile bütçelerine ekonomik kazanç sağlıyor” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.