DOLAR
32,2365
EURO
34,8296
ALTIN
2.426,47
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Açık
18°C

YÖK Başkanı müjdeyi verdi! O bölümü seçenlere maaş gibi burs

YÖK Başkanı müjdeyi verdi! O bölümü seçenlere maaş gibi burs
Advert
13.05.2020 12:18
413
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

YÖK Başkanı müjdeyi verdi! O bölümü seçenlere maaş gibi burs. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020-2021 öğretim döneminden itibaren üniversite sınavında ilk 50 bine giren öğrencilerin maden; jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliğini tercih etmeleri halinde İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından net asgari ücret oranında karşılıksız burs kazanacağını, istihdamlarında kolaylık sağlanacağını duyurdu.

YÖK Başkanı müjdeyi verdi! O bölümü seçenlere maaş gibi burs. Saraç, Yeni YÖK olarak üniversite sanayi iş birliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması hususunda sektör temsilcileri ile sürekli temas halinde olduklarını anlattı.

Madencilik sektörünün; ülkenin iktisadi kalkınması ve uluslararası rekabet gücünün artırılmasında; öncü sektörler arasında yer aldığına dikkati çeken Saraç, beceri niteliği yüksek mühendisler kazandırmak amacıyla madencilik sektörünün temsilcileriyle bir arada olduklarını söyledi.

Maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve cevher hazırlama mühendisliği programlarına ilişkin sayısal verileri aktaran Saraç; 14 maden mühendisliği programında 4 bin 198 öğrenci ve 380 öğretim elemanı, 10 jeoloji mühendisliği programında 5 bin 311 öğrenci ve 653 öğretim elemanı, bir üniversitedeki cevher hazırlama mühendisliği programında ise 299 öğrenci ve 20 öğretim elemanının bulunduğunu kaydetti.

İlk kez geçen yıl tekstil sektörü temsilcileriyle yapılan protokolün; başarılı sonuçlar verdiğini aktaran Saraç, bu alanda ikinci protokolün ise madencilik sektörü ile yapılacağını belirtti.

Protokolle; başarılı öğrencilerin maden sektörüne çekilmesi, staj ve iş yeri eğitimi uygulamalarının artırılmasının ve mezuniyetleri sonrasında istihdam edilmesinin amaçlandığını vurgulayan Saraç, şunları kaydetti:

“İş birliğimiz neticesinde, üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere, aylık net asgari ücret tutarı kadar, 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar, 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar İMİB tarafından karşılıksız burs verilecek. 2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren; verilmeye başlanacak burs miktarı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu’nun kararları doğrultusunda her yılın başında güncellenecek. Diğer kurum ve kuruluşlardan da burs alınması bu eğitim bursunun alınmasına engel teşkil etmeyecek.”

– Başarıyla mezun olan öğrencilerin istihdamına da yardımcı olunacak

YÖK ve İMİB arasındaki iş birliği kapsamında; bu programlardan başarıyla mezun olacak öğrencilerin istihdamına yönelik hususların da yer aldığını ifade eden Saraç, “İMİB tarafından maden, jeoloji veya cevher hazırlama mühendisliği programlarını başarıyla tamamlayan ve eğitim bursu alan öğrencilere madencilik sektöründe faaliyet gösteren firmalarda iş verilmesine yardımcı olunacak.” dedi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.