DOLAR
32,3854
EURO
34,7876
ALTIN
2.435,15
BIST
9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

Küçük Esnaf

Küçük Esnaf
Advert
09.08.2018 00:40
257
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Küçük Esnaf

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ”Esnaf ve sanatkarlarımız bu ülkenin kurucu unsurudur. 15 Temmuz hain darbe girişiminde teröristler sivillerin üzerine mermi yağdırırken onlara ilk karşı duran esnaflarımız oldu.

Bizde esnaf ahidir yani kardeştir yani eli açıktır yani cömerttir. Biz esnaf ve sanatkarlarımızın ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız” dedi.

”Selçuklu döneminden başlayarak esnaf ve sanatkarların, ahilik kültürü altında, ülkenin mayası ve çimentosudur. Ülkeyi ayakta ve bir arada tutan, ülkeye istikamet çizen bir vazifeyi yerine getirendir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde esnaf sadece alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf, semtimizin, mahallemizin, sokağımızın ağabeyidir. Esnaf, manevi değerlerimizin, geleneklerin, kültürün, dilin muhafızıdır. Esnaf, toplumsal dokunun, sosyal dayanışma ve adaletin adeta teminatıdır. En önemlisi de esnaf, güvenilirliğin, emin olma sıfatının, dürüstlüğün simgesidir” de dedi.

Kardeşlerim;

“Esnaf, elinde terazi tuttuğu kadar gerektiğinde gitmiş silah tutmuş, vatanını savunmuştur. Gerektiğinde gitmiş kalem tutmuş, ilmin ışığını yaymıştır. Gerektiğinde gitmiş polise, hakime, savcıya intikal ettirmeden adaleti tecelli ettirmiş, meseleleri çözmüş, küslükleri, anlaşmazlıkları gidermiştir.

Ne diyor Ahi Evran: ”Ahinin eli, kapısı, sofrası açık olacak. Bunun yanında gözü, dili, beli kapalı olacak. Ahi işine, eşine yani ailesine ve aşına özen gösterecek. Kuvvetliyken affetmesini bilecek, hiddetliyken yumuşak davranmasını bilecek. Muhtaçken bile başkalarıyla paylaşacak kadar cömert olacak. Bu vasıflar, bizim esnafımızın vasıflarıdır. Ama aynı zamanda esnafımızın toplumun tüm kesimleri için muhafaza ettiği vasıflardır. Eğer bugün bağımsız, güçlü bir ülkeysek, bugün geleceğe umutla bakan bir milletsek bunu en çok esnafımıza, sanatkarımıza, onların yaşattığı ahilik kültürüne borçluyuz.”

Esnaf için her gün yeni bir gündür. Esnaf, her yeni güne yeni bir heyecanla, yeni bir umutla uyanır. Dükkanını besmeleyle, duayla açar, akşam da kanaat içinde kazandığına hamdederek, şükrederek dükkanını kapatır. Akşam, esnaf için muhasebe günüdür. Ancak biliyorum ki bizim esnafımız, akşam olduğunda sadece alacaklarının ve vereceklerinin hesabını yapmaz. O gün ülke için, millet için, çalışanları için, yoksulları için ne yaptığının muhasebesini yapar. Bu bizim geleneğimizde gerçekten çok önemli bir yere haizdir.

Güçlünün zayıfı ezdiği, büyük balığın küçük balığı yuttuğu düzen, böyle bir sistem, bizim medeniyetimizde kendisine asla yer bulmamıştır. Her ne pahasına olursa olsun büyüme, bedeli her ne olursa olsun zenginleşme, bizim tasvip edebileceğimiz bir ilerleme ve kalkınma tarzı olamaz, olmamalıdır…

Şimdi birader…

Esnaf önemli… Ama sen Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Altıparmak gibi kapına gelen Küçük Esnafı, adamını gönderip, Erhan bey seninle görüşmek istemiyor dedirtip kapından yol verirsen, sorarlar adama;

Eyyy Erhan Altıparmak.

Eyyy Osmangazi Zabıta Müdürü

Sen Recep Tayyip Erdoğan’ı bilir misin?

Recep Tayyip Erdoğan der ki; ”Sen kimsin”?

Ve yine Recep Tayyip Erdoğan der ki;

 ”Devlet kapısı, unutmayın, umut kapısıdır. Zabıta demek sadece evrak işlerinin görüldüğü, devletin soğuk yüzünün görüldüğü yer değildir”

”Hele hele bize gurur, kibir, bu hiç yakışmaz. Mütevazı olacağız, alçakgönüllü olacağız ve bu tevazu ile de hizmeti sürdüreceğiz. Zabıtanın kapısı açık olduğu, umut ışığı yandığı sürece vatandaşımız sizinle arasına başkalarını sokma ihtiyacını duymaz”

Şimdi Zabıta Müdürü Erhan Altıparmak…

O kapına kadar gelip kabul etmediğin Küçük Esnafı bul, yanına çağır helallik al.

Not: Her zaman bu kadar kibar olamayabilirim…

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.